USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У поїздах «Укрзалізниці» буде інтернет

17 Червня 2011 13:24
«Укрзалізниця» протягом 2-3 місяців вибере технологію впровадження сервісу інтернету в поїздах.

«Через 2-3 місяці, я думаю, зможу сказати, які рішення ми взяли за основу, які будуть впроваджуватися", - сказав генеральний директор «Укрзалізниці» Володимир Козак, - пише Дело.

За його словами, відомство розглядає сьогодні два види подачі інтернет-сигналу і телефонії у поїздах.

«Це система WiMAX і через супутник. Ми думаємо над тим, аби з'єднати ці системи - WiFi і WiMAX, і дати нормальну якість сигналу на наші поїзди ", - сказав Козак.

Зараз проводиться робота для того, щоб почати експериментальну експлуатацію послуги інтернету на одній з ділянок на залізниці.

Він також повідомив, що з 1 червня 2011 проїзний документ, придбаний за допомогою мережі інтернет, обоходиться пасажиру дешевше, ніж придбаний в касі.

Це стало можливо за рахунок зменшення комісійного збору з 12 до 3 гривень. Керівник «Укрзалізниці» зазначив, що зусилля залізничників будуть спрямовані на те, щоб уже в цьому році ввести систему продажу електронних квитків по всій країні.

«Це означає, що пасажири більше не повинні будуть вистоювати в чергах до кас, а зможуть у зручний для себе час перевіряти наявність квитків у поїздах і відразу їх придбати», - сказав він.

Також «Укрзалізниця» вже почала працювати над організацією продажу квитків через квиткові автомати і над збільшенням термінів попереднього продажу проїзних документів з 45 до 90 днів.

Довідково:

1-й етап програми з бронювання місць через інтернет з подальшим оформленням квитка в касі «Укрзалізниця» ввела 22 грудня 2008. 2-й етап програми з оформлення проїзних документів через інтернет, коли пасажир може оплатити через Інтернет повну вартість проїзду та послугу замовлення, було запроваджено 30 березня 2009. 3-й етап впровадження електронного квитка - з жовтня 2010 року. Залізничники здійснюють випробування електронного квитка в поїзді 166/165 Київ-Дніпропетровськ в реальних умовах. За результатами випробувань буде прийнято рішення про поширення продажу електронних квитків на інші поїзди залізниць України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
taras1986 Показати IP 17 Червня 2011 15:21
Мені це подобається! Але головним і найпріоритетнішим завданням для Укрзалізниці я вбачаю ЗНАЧНЕ збільшення швидкості руху!!!
San Показати IP 17 Червня 2011 20:53
Інтернет - це добре, але головнішою видається чистота, яку вже давно потрібно наводити по кутках із щіткою в руках. Завжди вражає бруд і доріжки полотняні по килимових. Яке їх призначення? Захищати від бруду килими? якщо шкода - зніміть! І купіть міні-пилососи. Дуже комфортно почуваються пасажири в момент прибирання віником! Курява на весь купейний вагон!
кучма Показати IP 19 Червня 2011 17:56
Інтернет буде відволікати пасажирів від бруду та інших незручностей. Було б навіть добре, щоб сидіння в інтернеті стало примусовим під час їзди. Отак от.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus