USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

У прокуратурі побачили, що медицина у Нововолинську не безплатна

20 Листопада 2012 15:12
Прокуратура Нововолинська провела перевірки додержання вимог законодавства, спрямованого на захист прав громадян на належне медичне обслуговування, та законності отримання коштів благодійної допомоги в Нововолинській центральній міській лікарні.

Про це повідомляють у прес-службі відомства.

У ході перевірки встановлено, що лікувальним закладом не завжди дотримується принцип безоплатності медичної допомоги. Всупереч закону, грошові кошти, які пацієнти вносять в касу благодійної організації «Регіональна лікарняна каса», у більшості випадків сплачуються ними не добровільно, а під впливом медичних працівників.

Перевіркою з’ясовано також, що особи, які не проживають на території міста, у Нововолинській ЦМЛ за лікування у стаціонарі та прийом у лікаря в обов’язковому порядку сплачують кошти у фіксованому розмірі.

Виявлено й випадки збору медичним персоналом коштів під виглядом «благодійних внесків» за надання медичної допомоги, проведення безкоштовних медичних послуг та лікування в палатах з кращими умовами перебування.

На усунення виявлених порушень прокуратурою Нововолинська внесено подання міському голові.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Ігор Показати IP 20 Листопада 2012 15:22
Аналогічне в мене вимагали кошти в обласній лікарні за проведення томографії сину.Але чек відмовились дати мотивуюче тим, що медицина безкоштовна в державі. Хоча справа була судова. Тому і потрібен був чек. Мусив заплатити в касу кошти під виглядом благодійної допомоги. Навіть візит до головного лікаря не допоміг)). Хоча томограф вони не ставили за власні кошти, але безкоштовно лише своїм роблять. Ну і де прокуратура? хоча про що це я? Вони ж теж "свої"))
тиць-здиць Показати IP 20 Листопада 2012 15:26
Ну нарешті! Взялися й за медицину. Вперше, до речі, після громогласних справ "лікарів-вредителів".
Чеширский Кот Показати IP 20 Листопада 2012 15:43
Какая новость, а мы-то, темный народ, и не знали этого.
JОльга Показати IP 20 Листопада 2012 16:51
Ото да новина. У нас вже в бібліотеках беруть благодійні внески на Грушевськог- це новина нова. А в лікарнв попбори скрізь і поряд, без бабла ,навіть рота відкрити не хочуть.За що тільки їх держава і фінансує за наш кошт. А ми за все повинні платити,коли це все закінчиться.За це, що нас обдирають, то їм ще й гроші платять- таке може бути тільки у нас на Україні милій для бандитів і олігархів.
волиняка Показати IP 20 Листопада 2012 16:54
а ніби прокуратура не бачить, що не дотримується стаття Конституції про безоплатну медицину. Не хай пишуть позив на ВР чи Кабмін. Найшли крайню Нововолинську лікарню, це робиться у всіх лікарнях країни, в меншій чи більшій мірі, від Феофанії до самого задріпаного ФАПу, оскільки медицина хронічно недофінансовується, точніше ледь фінансується по потребі.
Лучанин Показати IP 20 Листопада 2012 19:46
"Привет с большого бодуна..." - очі вмили, тепер треба ще розсольчику ковтнути щоб мозок запрацював і досвідом з усією країною поділитись. Зовсім небагато залишилось.
andriy1983 Показати IP 20 Листопада 2012 19:54
А в чому проблема??? От ми тут всі тільки те йй робимо, що плачемо як з нас бідненьких здирають останні гроші. А далі беремо і платимо їм в кишені. А хто з нас зробив хоч один реальний крок??? Пишіть листа в прокуратуру про наші лікарні, про той же томограф. Давайте колективний. прийду і підпишусь під зверненням. Потрібно брати ініціативу в свої руки, а не чекати що хтось зробить це за вас.
sms Показати IP 21 Листопада 2012 07:59
І що далі? Авторові статті пропоную опоблікувати подання прокуратури і прослідкувати за його виконанням.
таня Показати IP 13 Лютого 2013 11:23
також хочу розповісти про пянки на робочих місцях у лікарні нововолинська це просто жах лікарка пяна приходила оглядати мого батька в одному з відділень
Маша Показати IP 7 Квітня 2013 21:10
Шановні співбесідники,а Вам не здається що знайти серйозні порушення в ЦМЛ, прокуратурі як "раз плюнути",та скоріше всього не зовсім вони у цьому зацікавленні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus