USD 40.00 40.60
  • USD 40.00 40.60
  • EUR 40.30 40.70
  • PLN 10.00 10.25

У п’яного, якого врятували зі снігу, виявили цілий арсенал набоїв. ФОТО

3 Квітня 2013 13:00
У чоловіка, якого від замерзання врятував дільничний інспектор, вилучили триста бойових набоїв, - повідомили у СЗГ УМВС в області.

Так, на Волині старший дільничний інспектор міліції Турійського районного відділу міліції Віталій Смолярук врятував місцевого жителя від холодної смерті. Однак згодом з’ясувалося, що чоловік мав при собі три сотні бойових патронів.

Правоохоронець у рамках профілактичної операції «Візит» перебував у селі Сомин. Аж тут на його мобільний телефон подзвонили місцеві мешканці і повідомили, що неподалік від села, обабіч дороги, лежить невідомий чоловік. Дільничний інспектор, не гаючи ні хвилини, вирушив на місце пригоди.

Міліціонер дійсно побачив п’яного чоловіка віком до сорока років, котрий лежав у кучугурі снігу. Поряд стояла дорожня сумка, в якій дільничний інспектор виявив бойові набої калібру 7.62 міліметра - 301 штуку.

Бідолаху правоохоронці, звичайно, відігріли. Згодом йому довелося давати пояснення працівникам міліції.

«Чоловік був настільки п’яним, що навіть не міг сказати, як його звати. На запитання, де він взяв набої, відповів, що знайшов в лісі, коли збирав гриби влітку. Добре, що люди знали мої координати і повідомили про те, що бачили при дорозі чоловіка. Зважаючи на погодні умови, він, будучи в стані сильного алкогольного сп’яніння, міг просто замерзнути», – розповів Віталій Смолярук.

Згодом таки з’ясувалося, що це – 37-річний мешканець сусіднього Старовижівського району. Як опинився в тому місці, він не пам’ятав. Правоохоронцям розповів, що набої хотів розібрати та здати на металобрухт: будучи безробітним, мовляв, вирішив підзаробити у такий спосіб.

Патрони направили на дослідження у НДЕКЦ при УМВС України у Волинській області. У справі відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Любі свині Показати IP 3 Квітня 2013 13:41
Яка країна - такі й терористи:)
лошарик Показати IP 3 Квітня 2013 14:10
ну и сказка заказная откуда в лесу 301 патрон из пороха кортого хотели сделать трактор
вася Показати IP 3 Квітня 2013 16:14
кращеб замерз.булоб меньше клопоту.
VoVik Показати IP 3 Квітня 2013 17:11
Да, спасли на свою голову.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus