USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

У рейтингу конкурентоспроможності Україна –біля Гондураса

2 Листопада 2010 09:59
За минулий рік Україна втратила сім позицій у рейтингу конкурентоспроможності, зайнявши 89-е місце серед 139 країн світу

Всесвітній економічний форум оприлюднив свій звіт про глобальну конкурентоспроможність 2010-2011 рр.. Його результати для України невтішні, - пише «Дело».

Україна опустилася на сім позицій вниз у порівнянні з минулим роком і опинилася на 89-му місці серед 139 країн світу. Перед Україною - Албанія, а відразу за нами – найменша країна континентальної Африки – Гамбія. На 91 місці стоїть Гондурас. Середньосвітовий індекс конкурентоспроможності в світі становить 4,18 пунктів, при цьому Україна набрала всього 3,9.

Індекс глобальної конкурентоспроможності фахівці Всесвітнього економічного форуму розраховували за 12-ма ключовими групами. Найбільше падіння в Україні - в групі «Макроекономічна стабільність», у якій країна опустилася за рік відразу на 26 сходинок. Група «Ефективність товарних ринків» стала гіршою на 20 позицій, опустившись на 129 місце.

У звіті відзначається, що цього року фахівці Всесвітнього економічного форуму провели дослідження за оцінкою топ-менеджерами компаній факторів, які заважають вести бізнес. Виходячи з результатів цього дослідження, 19,6% українських респондентів звинуватили податкове законодавство в перешкодах вести бізнес, політична нестабільність впливає на цей процес на 15,6%, корупція опинилася на третьому місці з показником 13,9%.

Є, проте, і деякі позитивні моменти у цьому звіті. Так, позитивну динаміку показала українська інфраструктура, яка піднялася на 10 позицій вгору, зайнявши 68 місце. Охорона здоров'я та початкова освіта зросла на дві позиції - до 66 місця, а вища і професійна освіта залишилося на 46 місці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ViPiR Показати IP 2 Листопада 2010 10:52
А де ж ці зростання за всіма показниками про які так говорять Азаров, Клімчук ...???
Ястребок Показати IP 2 Листопада 2010 14:32
ViPiR, в Караганде :)) Азаров и Климчук - такие же оранжисты, как Кучма, не захотевший разогнать на фиг Майдан, хотя имел полное право. Кучма мог стать украинским (или малороссийским?) Лукашенко, но избрал другой путь, по которому Украина зашла к Гондурасу. "Маемо те, що маемо", ага...
Ястребок Показати IP 2 Листопада 2010 14:49
Забыл напомнить, какой популярной среди адекватных граждан Украины является фраза "Не ту страну назвали Гондурасом". А еще кто-то из этих граждан придумал пословицу "С виршами Тараса дойдешь до Гондураса". Вот и дошли, ага.
M Показати IP 6 Листопада 2010 22:37
Це все означає те, що українською економікою не вміють керувати. Тобто усі, хто при владі - недосвідчені і безтолкові люди. І ще те, що вони розкрадають бюджет, не вкладаючи в розвиток економіки майже нічого. Будують собі дачі, купують землю, літаки, круті тачки (Майбах і т.д).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus