USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині завершились «камуфльовані бої». ФОТО. ВІДЕО

3 Травня 2012 16:03
Уже всьоме на Волині відбулась спортивно-патріотична теренова гра «Звитяга - 2012». Цьогоріч вона присвячена 70- тій річниці створення Української Повстанської Армії. Гра тривала 4 дні – 3 29 квітня по 2 травня.

Про це повідомили у прес-службі ВМГО «Національний Альянс»

Участь у грі взяли 150 осіб, переважно волиняни, хоча були учасники гри і з Києва, Львова, Хмельницького, Рівного, Чернігова, Житомира, Івано-Франківська та Одеської області.

Організаторами теренової гри «Звитяга-2012» є громадські організації «Національний Альянс та «Студентське братство Волині».

Учасників гри були поділили на дві «ворожі» команди, які подібно до Української Повстанської Армії, називалися «сотнями». Сотні, зокрема, як і в українських повстанців, поділили на «чоти», а чоти - на «рої».
Цьогоріч «бойові» дії між собою вели «Чорна сотня» та «Сотня імені Перця». Остання отримала назву на честь сотенного армії УПА «Перця», який загинув у бою із військами НКВД в 1954 році саме в цьому лісі.

Після урочистого відкриття теренової гри «Звитяга-2012», сотні розійшлися на кілька кілометрів по різні сторони терену, де розпочали підготовку до гри. Кожна команда мала свій прапор і для того, щоб виграти в грі мала здобути ворожий стяг, при цьому не втративши свій.

Під час «боїв» учасники мали зірвати нарукавну пов’язку в суперника, яка символізує його життя. Чим більше таким чином «вбито» ворогів, тим вищі шанси команди на перемогу.

Перший бій між сотнями відбувся вже наступного дня о шостій годині ранку. Так, сотня імені Перця під командуванням сотенного «Звіробоя» «знищила» охоронців табору та забрала їх прапор. Щоправда, оговтавшись від поразки в першому бою «Чорна сотня» вже в обід відвоювала свій прапор та викрала при цьому також і ворожий стяг.

Протягом чотирьох днів гри команди ще кілька раз сходилися в двобої, але жодна з них не могла заволодіти одразу двома прапорами, тож гра тривала на рівних, хоча по вбитих супротивниках лідирувала «Чорна сотня» під керівництвом сотенного «Лучника». Лише в останні 9 годин гри «Сотня імені Перця» змогла переламати хід гри та забезпечити собі перемогу.

В цілому чотириденна «Звитяга» була динамічною та напруженою, адже перевагу в боях команди здобували поперемінно, що не давало часу для розслаблення таборовикам.

За словами учасників, теренова гра «Звитяга-2012» пройшла вдало. Мовляв, молодь отримала багато вражень, познайомилися з новими друзями та відчули себе воїнами Української Повстанської Армії.

Організатори ж стверджують: вчергове на теренах Волині відбувся захід, покликаний популяризувати серед молоді історію рідного краю, здоровий спосіб життя та активний відпочинок.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Бомба Показати IP 3 Травня 2012 16:25
Гузь з лісу вийшов ?
анонімус Показати IP 3 Травня 2012 21:44
на Гурби їх всіх!
учасник Показати IP 4 Травня 2012 08:36
гузь не дурний, участі у цьому шабаші не бере, лише споглядає збоку , напевно боїться щоб мордяку не натовкли. Але видно що діти розумнішають і з кожним роком охочих стає все менше.
Сергій Показати IP 4 Травня 2012 10:24
Радує,що на нашій Волині є молоді люди,що прагнуть не лише попити пива та потинятися по клубах за батьківські гроші.Надія на таку молодь.Можливо саме вони стануть згодом справжньою елітою України.Погано буде,якщо в майбутньому у владі виявляться ті,що зараз посеред дня пиячать у барах,або волають на футбольних матчах,обпльовуючи сусідів насінням.
Бомба до Сергій Показати IP 5 Травня 2012 08:58
Ти віриш тому, що вони там навіть пива не пили ? Навіть не смішно.
Сотенний Лучник до Бомба Показати IP 5 Травня 2012 09:51
Для Вас це дивно? У молоді є власні принципи і переконання. + варто зазначити, що Звитяга, як і Бандерштат, та й інші заходи НА, пропагують здоровий спосіб життя, що зараз є рідкістю.
северин галичанський Показати IP 4 Травня 2012 11:13
Правильно сказано ,що не пиво п'ють а змагаються і ведуть здоровий спосіб життя і чогось прагнуть. згадаєте моє слово з цих людей виростуть майбутні лідери і державники а не з тих хто сидить в стрептиз клубах і п'є пиво ...ці вимруть...як таракани

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus