USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У виконкомі Луцькради – прогульники і повний «одобрямс»

5 Лютого 2011 14:04
Луцький міський голова Микола Романюк і інші члени виконавчого комітету настільки вже розуміють один одного, що навіть не проводять голосування - рішення приймаються шляхом погодження.

А саме: міський голова лише запитує по кожному питанню порядку денного: «Чи є заперечення?. Ні, отже всі за».

І майже по всіх питаннх у них - дуже спокійна і одностайна позиція.

Про такі спостереження після засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 3 лютого повідомив регіональний представник ГМ ОПОРА у Волинській області Михайло Шелеп.

Як пояснив Шелеп, у Законі про місцеве самоврядування немає чітко виписаної процедури голосування на виконкомі. Проте він вважає таку форму прийняття рішень неправильною.

«У пункті 6 статті 59 закону про місцеве самоврядування сказано: «рішення приймається більшістю голосів від загального складу виконкому». А щоб була «більшість голосів» – має бути голосування! А не просто констатація того факту, що «немає заперечень». Тому я вважаю це порушенням», - пояснив Михайло Шелеп.

«Одобрямс» чи пофігізм?

Як розповів Михайло Шелеп, під час засідання виконкому Луцькради 3 лютого відповідальні працівники міськради майже не інформували членів виконкому по кожному питанню.

А оскільки в складі виконкому, крім міського голови та його заступників, є керівник луцьких міліціонерів та ряд підприємців, які не володіють достатньою інформацією про життєдіяльність міста, тому фактично вони голосували всліпу за пропоновані їм рішення.
Така швидка процедура розгляду питань дозволила завершити роботу за 3 години.

Ще не встигли покерувати, а вже прогулюють

Інша сторона діяльності виконкому - критична кількість членів виконавчого комітету, які брали участь в його засіданні.

Так, склад виконкому, затверджений міською радою в кількості 13 осіб. Але досі, через непорозуміння між міським головою та депутатами, вакантними залишаються два місця в виконкомі.

Натомість серед інших 11 членів виконкому є прогульники. Наприклад, у засіданні виконкому 3 лютого брали участь лише семеро осіб, що є гранично допустимою кількістю.

І поки рішення приймались одностайно - проблем не було. Та коли один із членів виконкому не захотів підтримати проект рішення (про погодження режиму роботи нічного клубу «Чері» до 04:00) - виконком через брак голосів змушений був перенести розгляд питання на наступне засідання.

Таким чином відсутність хоча б одного члена виконкому, або ж наявність окремої позиції, могло зірвати роботу виконавчого комітету.

«Міському голові слід невідкладно подумати над засобами дисциплінування членів виконкому, або ж налагоджувати зв'язок із депутатами і домовлятися про введення до виконкому ще двох осіб», - вважає регіональний представник ОПОРИ Михайло Шелеп.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
бубус Показати IP 5 Лютого 2011 20:10
микола,похмелись!
ГОЗП Показати IP 5 Лютого 2011 22:32
Розповім прикол : ДКП "Лецьктепло" заявило позов до гр. К про стягнення боргу за спожиті послуги. Гр.К живе далеко від Луцька в селі,тому ніякими послугами Дячука не користується. А прикол в тому : що вже вдруге суддя Пахолюк відклав судове засідання через те, що юристконсульт ДКП "Луцьктепло" в суд приходитьь в дребодан п'яним.
Гість Показати IP 5 Лютого 2011 23:37
Так то вон й так, але викоком обирався під Романюка, люди йому винуваті або тим, що лишилися на посадах, або їх взяли на посаду зі згоди мера, тому голосують як у ПР - одностайно. І демократія - керована, і зовнішні атрибути дотримані. Так що тут ньюс мейкер просто попіарився.
Лучанин Показати IP 6 Лютого 2011 12:10
Дячука і Корчука неодноразово бачили п"яними по барах областного центру. Одного разу почали битися і їх забрали в міліцію. Але втрутилися впливові покровителі і зам"яли справу. Романюк їх залишив бо вони хабарі йому носять регулярно. Іншої причини не бачу. Які з них спеціалісти. Хіба по стакану.
Сусід до Лучанин Показати IP 6 Лютого 2011 17:29
Живу поруч з Корчуком. Людина порядна, привітна але додому приносять щотижня. Бідна його родина.
43010 до Лучанин Показати IP 11 Лютого 2011 09:19
Ти не лучанин,ти неук необразований.Які хабарі?
Сусід №2 до 43010 Показати IP 11 Лютого 2011 09:23
Живу поруч з Корчуком. Людина порядна, привітна і додому приходить завжди сам і своїми ногами.І родина в нього далеко не бідна! Що за лівий сусід-мудак?
стажер Показати IP 7 Лютого 2011 09:45
Дивно що у виконкомі повністю підтримують всі рішення Романюка. Адже там є представнитики Свободи, батьківщини. В місті бардак, а на виконкомі повний одобрямс, жодної критики. Невже Романюк прикупив мельника і пустовіта?
Член виконкому Показати IP 8 Лютого 2011 10:38
Мушу повідомити Михайлу Шелепу, що за добу до розгляду питань на виконкомі кожен член виконкому отримує в загальному відділі крім переліку всіх питань що будуть розглядатися ще й детальну інформацію по кожному питанню. А тому на виконком ми йдемо підготовлені по кожному питанню, тому нам не потрібно додатково витрачати лишні години на безпредметні спори. Якщо по якомусь питанню є сумніви, тоді виникає дискусія. У виконком ми прийшли працювати а не протирати штани.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus