USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Убивство Окуєвої: організатор злочину – уродженець Чечні

19 Травня 2020 13:17
Прокуратура Київської області повідомила про підозру організатору замовного вбивства добровольця Аміни Окуєвої та замаху на вбивство Адама Осмаєва.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора, передає Бабель.

У прокуратурі повідомляють, що підозрюваний – уродженець Чечні, громадянин Російської Федерації. За даними слідства, він підшукав на території України кілерів, які потім розстріляли авто, в якому їхали Окуєва і Осмаєв. Виконавців затримали у січні 2020 року.

Хто така Аміна Окуєва?

Народилася 5 червня 1983 року в Одесі. Пізніше мешкала в Москві та Грозному. З 1999 року брала участь у Другій чеченській війні на боці Чеченської Республіки Ічкерія. В Україну повернулася у 2003 році, вступила до Одеського медичного університету, який закінчила за спеціалізацією «загальна хірургія». Після закінчення вишу працювала лікарем-інтерном в 11-й міській лікарні Одеси.

Зі своїм чоловіком Адамом Осмаєвим, який за часів Януковича переховувався в Україні від переслідувань з боку російських спецслужб і кадирівців, активно обстоювала ідею визволення Ічкерії від окупації та відновлення державної незалежності цієї країни. Брала участь у житті чеченської діаспори.

З початком Євромайдану вступила до Самооборони, де була лікарем 8 Афганської сотні. Брала участь в обороні Дебальцева, виконуючи бойові завдання поблизу Чорнухіного в Луганській області. Потім служила в батальйоні «Золоті ворота». Також брала участь у створенні батальйону чеченців-добровольців імені Джохара Дудаєва. Служила пресофіцеркою батальйону і домагалася надання йому офіційного статусу від МВС. Командиром батальйону був її чоловік.

Замахи

Перший замах на Аміну та її чоловіка стався 1 червня 2017 року – нападник влаштував стрілянину, у якій постраждав Осмаєв. За версією слідства, нападник назвався французьким журналістом газети Le Mond Алексом Вернером і запросив подружжя на зустріч. У машині він вистрілив в Адама – тоді Аміна вистрілила у відповідь. Поранених Осмаєва та нападника доправили до лікарні.

Другий напад на пару стався ввечері 30 жовтня 2017 року на залізничному переїзді біля селища Глеваха Київської області. Невідомі обстріляли з кущів автомобіль, у якому були Осмаєв і Окуєва. Жінка загинула.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Андрій Показати IP 19 Травня 2020 13:54
і що?
Пилип Орлик Показати IP 19 Травня 2020 14:05
Звісно, що кожному своє. Одного не розумію, чому не жилось в Україні, чому не жилось у Росії, чому не жилось в Чечні чи Дагестані, чому не жилось в Одеській області. Натворила чудес на всій 3-й частині суші грішної Землі, візьми та заховайся, затрись серед людей десь у Чернівецькій чи Закарпатській області, тим більше обличчям схожа на циганку, і живи залишок життя, лікуй дітей, стариків або відкрий приватну поліклініку.
ВВК до Пилип Орлик Показати IP 19 Травня 2020 18:11
ПАтамушА не така, як ти. Тобі на дивані певно добре в Чернівецькій області, а людина все своє життя бореться проти вати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus