USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Учителів на 36 тисяч більше, ніж потрібно, – заступник міністра

24 Липня 2020 12:01
Засновникам українських шкіл необхідно звернути увагу на раціональне забезпечення закладів освіти педагогами.

Про це в інтерв’ю Главкому сказав заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев, передає Освіта.ua.

За його словами, кошти потрібно надавати на оптимальну мережу закладів освіти, з огляду на кількість учнів у класі. Наприклад, у школах, де достатньо учнів, є економія коштів освітньої субвенції, що спрямовується на інші важливі потреби.

«Слід звернути увагу також на раціональне забезпечення закладів освіти педагогами: десь їх не вистачає, скажімо, у Києві, а в окремих випадках фактична кількість учителів перевищує нормативну кількість ставок. Ось тут мають бути прийняті засновниками відповідні рішення», – сказав заступник міністра фінансів.

За розрахунками Міністерства фінансів, фактична кількість ставок педагогічних працівників у закладах загальної середньої освіти (без інтернатів) становить 502,3 тисяч одиниць. Це більше розрахункової кількості ставок на 36,2 тисяч одиниць. «Тобто у нас вчителів на 36 тисяч більше, ніж потрібно», – наголосив чиновник.

Він повідомив, що йдеться про додаткові 5,6 млрд грн.

«Водночас для нас головне – здійснення органами місцевого самоврядування всіх заходів, що дозволять надавати дітям якісну освіту, незалежно від того, де учні живуть: у місті чи в селі», – підкреслив Роман Єрмоличев.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Не дивно Показати IP 24 Липня 2020 12:25
дижиталізація та рихфурмування :) Школи, кому вони потрібні? (жарт)
Ага до Не дивно Показати IP 24 Липня 2020 15:00
школи закрити а в їх приміщеннях відкрити казино, вчителів перекваліфікувати на круп'є, хай тусують карти і фішки на столах...
222 Показати IP 24 Липня 2020 12:38
А заступників міністрів не забагато?
Анонім Показати IP 24 Липня 2020 12:50
Блеат...в нас і депутатів до ... багато непотрібних.. вигнати половину...всеодно толкового нічого не роблять
Анонім Показати IP 24 Липня 2020 12:51
Чесно було б скоротити тих, хто обирав цю владу. І зібрати в класи по 40 учнів дітей саме тих, хто голосував за цю владу. Але обирали одні, а пережити це все мають всі
1 Показати IP 24 Липня 2020 13:29
За цієї влади реформи в освіті розпочались?
Цікаво Показати IP 24 Липня 2020 13:31
От вони порахували кількість працівників. А вони в курсі що працівники можуть працювати на пів ставки або навіть на чверть, а заповнити треба все, от і виходить щоб заповнити цілу ставку треба 4 людин по чверть ставки - 3 зайвих, або 2 по пів - 1 зайва. От тільки не зайва і економії з цього ніякої не вийде бо міністрам не завадило б спочатку у школі вивчитися, потім ВНЗ закінчити, а не диплома придбати чи самому собі виписати як бувший премєр, а ще не завадить мізками навчитися користуватися, а не просто мати.
скептик Показати IP 25 Липня 2020 11:28
"в окремих випадках фактична кількість учителів перевищує нормативну кількість ставок". це де воно такого начиталось чи чого обкурилось ? є державний стандарт, відповідні програми, які передбачають відповідну кількість годин та відповідне навантаження вчителів. а ще питання до санітарних норм наповнюваності класів. не 30, а 15 як у еуропі, куди ви сунетесь заднім проходом вперед

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus