USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.95

В Україні перевірять всі заклади освіти через трагедію в Одесі

9 Грудня 2019 17:00
В Україні проведуть інвентаризацію всіх навчальних закладів та проінспектують їх в сфері протипожежної безпеки. Завершити всі процедури повинні до 10 січня.

Відповідальною за виконання призначено міністерку освіти Ганну Новосад. Про це розповів прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час наради в Одесі, передає 24 канал.

Планується детальна перевірка стану протипожежної безпеки та техногенної безпеки дитсадків, шкіл, закладів вищої освіти та гуртожитків.

Очільник уряду також доручив звільнити керівника департаменту освіти в Одесі.

«Ситуація, коли чотири останні гучні пожежі з жертвами відбулись в одній області – неприпустима! Також звертаюсь до голови ОДА – прохання відсторонити від виконання обов’язків керівника Департаменту освіти Олександра Лончака та прийняти по ньому відповідні кадрові рішення також», – заявив Олексій Гончарук.

Загалом в Україні діє понад 33 тисячі шкіл, ліцеїв, коледжів, училищ та університетів. Тож усі їх передбачається проінспектувати.

Нагадаємо, вранці 4 грудня в центрі Одеси сталася пожежа у навчальному корпусі Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.

За даними мерії, під час пожежі постраждали 26 осіб. Кількість жертв пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу збільшилася до 12 людей.

Рятувальники ввечері ліквідували пожежу на площі 4 тис. кв. метрів. За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) КК України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 9 Грудня 2019 18:28
Толку. В педколеджі та сигналізція вила мало не кожен день. Чергові чимпошвидше старались її відімкнути. Перевірити, чи справді горить, чи просто спрацювала ніхто не брався. Викладачі на уроках старались її перекричати. Ні про яку евакуацію за тим сигналом мови і не було. На вий тої сигналізації ніхто уваги ніколи не не звертав. Виє то хай собі і виє. Пари перш за все. Зараз не виє, видно відімкнули від гріха подальше. Дарма викинуті гроші на вітер за ту сигналізацію.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus