USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Угорщина з 15 липня заборонить в'їзд українцям

12 Липня 2020 16:06
Через спалахи коронавірусу в сусідніх країнах угорська влада запроваджує жорсткіші обмеження на кордонах з 15 липня. Громадянам України, яка потрапила до «червоного списку», у в’їзді до Угорщини буде відмовлено, інформує DW.

Угорщина в неділю, 12 липня, оголосила про запровадження з середи, 15 липня, нових обмежень на своїх кордонах, викликаних спалахами коронавірусу в кількох країнах. Метою обмежень є недопущення носіїв вірусу всередину Угорщини, заявив керівник адміністрації прем’єр-міністра країни Гергей Гуляш.

Згідно з новими правилами, на кордонах будуть перевіряти стан здоров’я громадян Угорщини, котрі повертаються з країн, внесених до «жовтого» і «червоного» списку (де зберігається високий рівень захворюваності на COVID-19). І навіть якщо вони не є інфікованими, їм все одно доведеться відбути 14 днів на карантині. Самоізоляції можна уникнути, якщо громадянин може пред’явити два негативні тести на коронавірус, зроблені в останні п’ять днів.

Такі правила стосуються й іноземців, які прибувають до Угорщини з країн «жовтого списку». Іноземцям з країн, внесених до «червоного списку», в’їзд до Угорщини буде заборонений. Це стосується й українців, адже Україну, а також Албанію, Чорногорію та деякі інші країни угорська влада внесла саме до «червоного списку».

До «жовтого списку» належать, серед інших країн, Сербія, Португалія, Румунія, Швеція та Великобританія. А от Хорватія, яка є популярним серед угорців туристичним напрямком, перебуває в «зеленому списку». Від обмежень звільнено транзитних мандрівників, працівників транспортної галузі та ділових людей, які їдуть у відрядження, хоча їхній стан здоров’я також будуть перевіряти.

Нагадаємо, що в травні Угорщина скасувала більшість карантинних обмежень та відкрила кордони з державами ЄС. Станом на 12 липня в країні зафіксовано 4234 випадки COVID-19, від хвороби померли 595 осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus