USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.87

Україна безкоштовно отримає 16 мільйонів доз COVID-вакцини

29 Грудня 2020 13:53
Україна отримає 16 млн доз вакцини проти коронавірусу в рамках COVAX.

Про це в ефірі телеканалу «Дом» сказав міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов, передає Укрінформ.

«Вже не 8, а 16 млн доз вакцини... 8 млн – це кількість доз, які необхідно, два рази вколоти для 4 млн громадян. Відповідно 16 млн – це буде для 8 млн громадян. Це те, що в рамках COVAX Україна отримає», – сказав Немчінов.

Він нагадав, що МОЗ затвердило план вакцинації, в першу чергу мають бути вакциновані медики та особи з груп ризику.

Окрім цього, додав Немчінов, Україна також буде планово закуповувати сертифіковану вакцину, і громадяни, які не знаходяться у пріоритетних списках для вакцинації, зможуть вакцинуватися.

Як повідомлялось, згідно з «дорожньою картою», яку МОЗ розробило спільно з міжнародними експертами, вакцинація проти коронавірусу пройде в Україні протягом 2021-2022 років. Планується охопити щонайменше 50% населення країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Юра Рабон Показати IP 29 Грудня 2020 15:50
Неякісну вакцину з порушенням вимог до зберігання простіше подарувати дурним українцям ніж платити за її утилізацію.
Степан (Крымчанин) до Юра Рабон Показати IP 29 Грудня 2020 16:18
Главное на "халяву". А сколько "наварить" можно? Сейчас начнётся веселуха-кому и за сколько впарить дозу, блатные, фальсификат. Не надо быть провидцем, что бы предсказать набор тем для "расследований". Будут схемы с "+" и без. Будет, как всегда, буря в стакане воды. А потом всё затихнет. Никого не накажут, скажут -"ай-яай-яай" И все. Правовое государство.
Лана Показати IP 29 Грудня 2020 16:34
Хто хоче будь ласка, а я не буду. Вірус мутує, а вони хрін зна ,що влуплять. ще змусять підписатись , що сам захотів в за всі ускладнення жодних претензій не матимеш до тих дол...в . PS, до медперсоналу жодних. притензій, адже їх змушують це робити.
Мічурін Показати IP 29 Грудня 2020 18:51
може той коронавірус вже не буде таким кусючим ? Ну не вірю я в те, що наша держава зможе забезпечити ЦІЛОДОБОВИЙ температурний режим в -60 чи -80 чи скільки там градусів морозу для зберігання тих бутилочок з вакциною.... Напевно, як підемо прививатися , то медсестри будуть ті вакцини доставати зі звичайного холодильника, як завжди , а не з якихось , хітромудрих кріогенних термосів Ілони Маска.
скептик Показати IP 29 Грудня 2020 19:12
откуда дровішкі ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus