USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Україна і Франція підписали безпекову угоду

16 Лютого 2024 22:29
Україна і Франція підписали угоду про гарантії безпеки для Києва. Договір було ухвалено президентами двох країн Володимиром Зеленським та Еммануелем Макроном у Парижі.

Як повідомили в Єлисейському палаці, подія відбулася під час третього візиту Зеленського до Парижа з моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну після візитів у лютому та травні 2023 року, передає УНІАН.

«Ми сповнені рішучості стояти пліч-о-пліч з Україною, щоб Росія програла війну. ... Наша підтримка не тільки довгострокова, але й також має колективний намір, оскільки Британія та Німеччина вже підписали цю угоду», – заявив Макрон після підписання договору.

Читати ще: Литва схвалила довгостроковий пакет підтримки України й анонсувала нові поставки

Раніше у п’ятницю Україна та Німеччина підписали важливу угоду щодо безпеки. Церемонія відбулася під час зустрічі президента України Володимира Зеленського і канцлера ФРН Олафа Шольца.

Як зазначив глава німецького уряду, його країна «продовжить підтримувати Україну проти російської агресивної війни».

Першою країною, яка підписала угоду про гарантії безпеки з Україною, стала Велика Британія. У січні країни підписали історичну безпекову угоду, яка, зокрема, формалізує військову і невійськову співпрацю Британії та України на підтримку безпеки України.

Договір передбачає, що в разі російської атаки у майбутньому, Британія надасть Україні необхідну допомогу швидко і невідкладно, у тому числі сучасну зброю для відбиття агресії на суходолі, у морі та у повітряному просторі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
олександр Показати IP 17 Лютого 2024 11:36
А ще в 1991 році був підписаний меморандум про безпеку для України , яким і франція і англія і сша підтерлись. папір є папір

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus