USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Україна хоче до кінця року обійтися без імпорту вугілля та електроенергії

17 Квітня 2015 15:33
Україна, вимушена через військову агресію Росії на Донбасі імпортувати вугілля та електроенергію, розраховує залишок 2015 року використовувати тільки власні енергоресурси.

Про це під час прямої телефонної лінії в Кабінеті міністрів повідомив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Олександр Светелик, - повідомляє УНІАН.

«Ресурси є, але, якщо раптом у нас не вийде вивезти вугілля з непідконтрольних територій, а шахти з якихось причин працювати не будуть, імпорт можливий», - сказав Светелик, додавши, що днями НКРЕКП подала на затвердження в Кабінет міністрів прогнозний баланс споживання електроенергії в Україні на 2015 рік.

«У балансі імпорту електроенергії немає», - сказав Светелик.

«Ми плануємо, що все буде за рахунок наших ресурсів», - відзначив він.

Зі слів заступника міністра, в 2015 році, згідно з прогнозним балансом, теплові електростанції України використають 28 мільйонів тонн вугілля, з яких на дефіцитні марки припадуть мінімальні обсяги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Дарт Вейдер Показати IP 17 Квітня 2015 16:28
Ми на Майдані також багато чого хотіли! На жаль, наші мрії не завжди співпадають із реальністю. У січні в ЗМІ була заява Порошенка про безвізовий режим поїздок українців в ЕС. Заява про вугілля та електрику, схоже з тої самої опери про обіцянки-цацянки.
Санкції Показати IP 17 Квітня 2015 17:52
припиніть купувати тоталітарний газ у країни-агресора!!! ці гроші йдуть на російську армію!!! треба купувати демократичний газ у європі або в США і підтримувати економіку евросоюзу та сша, а не тоталітарної росії!!! введіть санкції проти росії, припиніть купувати російский газ!!!
Дід Панас до Санкції Показати IP 17 Квітня 2015 18:32
Xa.xa.xa
Маша Показати IP 19 Квітня 2015 02:50
Люди відключіть опалення!!!!!! Де гроші брати!!!!!. У своїх приватних схронах ви можете регулювати а в квартирах як ?????????? Революції і мітинги роблять люди з квартир а не з вул. Чернишевського!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus