USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.75 39.95
  • PLN 9.70 9.85

Україна має лише 10% від потреб протиповітряної оборони, – Зеленський

13 Жовтня 2022 19:05
Президент Володимир Зеленський під час виступу на сесії ПАРЄ повідомив, що Україна має лише 10% систем протиповітряної оборони від загальної потреби.

Про це повідомляє Українська правда.

За словами Зеленського, Україна протистоїть Росії, яка переважає нашу країну як за військовою технікою, так і за кількістю ракет, якими б’ють окупанти.

«І тут ми хочемо, щоб у нас була можливість закрити небо. А наших спроможностей не вистачає. Тут нема що додати. У нас є 10% (систем ППО) з того, що нам потрібно, якщо чесно», – підкреслив президент.

Він нагадав про останні рішення щодо надання ППО західними країнами, але хотів би, щоб «ця підтримка була в рази більша». «Очікуємо від Франції і Італії також потужних кроків, якби вони могли нам допомогти», – сказав Зеленський.

12 жовтня керівник Офісу президента України Андрій Єрмак назвав «історичною» чергову зустріч формату «Рамштайн», натякнувши, що є рішення для посилення протиповітряної оборони України.

Вранці 12 жовтня міністр оборони України підтвердив отримання першої системи IRIS-T від Німеччини та ще чотирьох комплексів HIMARS від США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 13 Жовтня 2022 19:40
невже нові дороги не захищають небо?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus