USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Україна може вступити в ЄС без завершення війни, – Стефанішина

20 Листопада 2022 21:24
Україна може вступити до Європейського Союзу ще до того, коли остаточно завершиться розпочата росією війна.

Про це під час Галіфакської конференції безпеки в Канаді повідомила віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, передає УНН.

«Я не буду робити жодних прогнозів щодо часу, але коли йдеться про членство, то динаміка війни не буде вирішальним фактором. Ми можемо вступити в ЄС навіть у тому випадку, якщо війна не буде остаточно завершена. Нагадаю, що ми уклали угоду про асоціацію, коли Крим був анексований і почалася війна в Донецькій і Луганській областях, але це не вплинуло на запуск зони вільної торгівлі, навіть не було окремих застережень», – повідомила Стефанішина.

Нагадаємо, за даними опитування, понад 80% українців бачать Україну в ЄС через 10 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 20 Листопада 2022 21:59
питання в тому чи хочуть бачити в ЄС країну, в якій відсутнє верховенство права, а вся ЛІВОохоронна система спрямована на захист держави, а не людей

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus