USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Україна не буде вносити в Конституцію «особливих статусів» для Донбасу, – Пристайко

15 Вересня 2019 07:00
Міністр закордонних справ Вадим Пристайко наголошує, що Україна не вноситиме в Конституцію зміни про особливий статус для Донбасу.

Як повідомляє УНІАН, про це Пристайко сказав на спільній пресконференції зі спеціальним представником Сполучених Штатів Америки у справах України Куртом Волкером.

«Зміни до Конституції. Ми ще раз нагадуємо – це постійно росіянами проводиться наратив. Ми знову нагадуємо так, як написано у Мінських домовленостях. Там написано, що буде проведена реформа українського законодавства, конституційна реформа, в основі якої лежить децентралізація», – заявив Пристайко.

«Якщо у Москві не вміють прочитати це, ми готові ще раз сказати... Ми не вносимо ніякі зміни у Конституцію, ми продовжуємо наш шлях конституційної реформи, яку ми самі для України робимо, і основою цих змін є децентралізація, яка вже багато років в Україні йде доволі успішно», – заявив Пристайко.

«Ми пропонуємо тій стороні, яка знаходиться зараз за лінією дотику, яка не є контрольованою повністю українським урядом, зрозуміти, що шанс їх розвитку – це децентралізація. Вони можуть об’єднувати громади, вони можуть очікувати певних можливостей, зокрема, фінансових, так як і всі області і райони, які знаходяться в Україні», – наголосив Пристайко.

«Ми не вносимо в Конституцію ніяких особливих статусів», – підкреслив міністр.

Раніше повідомлялося, що Пристайко наголосив, що перед парламентом стоїть складне завдання щодо продовження дії закону про особливий порядок місцевого самоврядування на Донбасі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus