USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Україна опрацювала сценарій вторгнення військ Білорусі, до «зустрічі» готові, – Подоляк

13 Червня 2022 11:34
Військово-політичне керівництво України опрацювало різні сценарії війни росії проти України, включно з варіантом вторгнення військ Білорусі.

Про це білоруському виданню «Зеркало» розповів радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передає Бабель.

«Зараз ми виходимо з песимістичного сценарію і до нього готуємося, резервуємо сили і проводимо оцінку наших можливостей. Для того, щоб ми були готові завдати максимальної та блискавичної шкоди будь-якій іншій армії, крім російської», – заявив Подоляк.

За його словами, українська розвідка активно працює на білоруському напрямку, відстежуючи всі переміщення військ, навчання і маневри, а також ініціативи місцевої влади.

Читати ще: Лукашенко припускає, що Білорусь може воювати за Західну Україну

Подоляк додав, що якщо Лукашенко хоче побачити масову загибель своїх військовослужбовців, то їм «треба заходити в Україну». Також він вважає, що Лукашенка очікує тиск суспільства, якщо він віддасть відповідний наказ.

Крім того, за словами Подоляка, білоруського диктатора вже чекає розплата за участь у війні проти України.

За даними Генштабу ЗСУ, білоруське керівництво формує «народне ополчення» та проводить військові збори біля кордонів України
. У Білорусі почали навчання з «переходу з мирного на воєнний час». Також у Білорусі хочуть збільшити чисельність своїх збройних сил до 80 тисяч. Наразі проводяться військові навчання і маневри.

Крім того, у Білорусі створюють нове південне оперативне командування, яке перебуватиме на кордоні з Україною.

Наразі у Білорусі стоять російські війська у 10 населених пунктах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus