USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Україна отримала $390 млн допомоги від Японії. На що витратять кошти

1 Лютого 2024 15:00
Україна отримала від Японії близько $390 млн в межах проєкту Світового банку. Кошти направлять на соціальний захист та відновлення сільського господарства.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

Ця допомога передбачає грантову частину коштів на $89,8 млн у межах проєкту «Екстрений проект надання інклюзивної підтримки для відновлення сільського господарства України» (ARISE).

Читати ще: Японія виділила Україні майже $40 млн на системи виявлення дронів

Також фіндопомога складається з позики обсягом $300 млн у межах проєкту «Інвестиції у соціальний захист задля підвищення охоплення, стійкості та ефективності» (INSPIRE).

«Вдячний Світовому банку та Уряду Японії за потужну фінансову підтримку України. Залучені кошти будуть спрямовані для відшкодування видатків держбюджету України на пріоритетні потреби, зокрема у сфері відновлення та соціальної допомоги. Надходження такого фінансування є вагомим внеском у забезпечення наших громадян необхідними послугами, що є критично важливими в умовах війни»,– зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

Читати ще: Японія виділить €160 мільйонів на економічне відновлення України
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
яЛЮБЛЮколикрадуть Показати IP 1 Лютого 2024 18:27
бруківку зроблять
Анонім Показати IP 1 Лютого 2024 18:56
НА ЩО ВИТРАТЯТЬ КОШТИ? - спи**ять як завжди

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus