USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Австралія передасть Україні ще 30 бронетранспортерів Bushmaster

12 Липня 2023 19:46
Австралія виділяє для України новий пакет військової допомоги, що включає 30 бронетранспортерів Bushmaster.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський після зустрічі з прем’єр-міністром Австралії Ентоні Албенізі на саміті НАТО у Вільнюсі у середу, 12 липня.

«Дякую! Новий потужний оборонний пакет, включно з 30 Bushmaster. Як завжди, маємо й повне політичне розуміння. Успішна зустріч» – наголосив Володимир Зеленський.

Читати ще: Австралія готова передати Україні кілька десятків списаних бомбардувальників, – ЗМІ

Прем’єр-міністр Австралії Ентоні Албанізі підтвердив, що країна надає ще 30 австралійських автомобілів Bushmaster Protected Mobility Vehicles для України.

«Завдяки новому пакету військової допомоги загальна кількість Bushmaster досягла 120 одиниць», – написав австралійський прем’єр у Twitter.

Нагадаємо, сьогодні у Литві, де наразі проходить саміт країн-членів НАТО, представники України та Швеції підписали угоду про обмін, а також взаємний захист секретної інформації.

Як повідомлялося, саміт НАТО у Вільнюсі 11 липня ухвалив пакет рішень із трьох елементів щодо України, що стосуються, зокрема, і шляху України до членства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus