USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Україна вперше офіційно вшановує пам’ять загиблих на сході

29 Серпня 2019 09:28
Україна 29 серпня вперше офіційно вшановує пам’ять загиблих українських військових на Донбасі, пише ТСН.

29 серпня на Донбасі, за даними Міноборони, загинули 223 наші бійці - найбільше, ніж будь-коли. Про запровадження нової дати в календарі оголосив президент України Володимир Зеленський на День незалежності.

Напередодні ветерани й волонтери прикрасили стіну пам’яті біля Михайлівського собору чотирма сотнями соняхів, привезених з поля під Києвом. Ця квітка стала символом пам'яті про полеглих - незалежно від дати й місця їхньої загибелі.

Надвечір - біля стіни пам’яті відбувся молебень. На нього прийшли родичі бійців, загиблих у різні роки війни з російським окупантом - поклали до стіни лампадки й квіти. На батьків полеглих хлопців, представників влади, а також на всіх інших людей, які розділяють це спільне горе, чекають на Михайлівській і сьогодні.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав указ про становлення Дня пам'яті захисників України на 29 серпня. У день річниці Іловайська ми вшановуватимемо всіх, хто загинув на Донбасі від 2014 року. Саме 29 серпня вже кілька років називають "народним Днем пам'яті".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus