USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Україна вперше закуповуватиме найдорожчі у світі ліки від спінальної м’язової атрофії за держбюджет

3 Грудня 2021 14:18
У держбюджеті України на 2022 рік передбачено виділення 300 млн грн на закупівлю дорогих ліків, зокрема для лікування спінальної м’язової атрофії (СМА). Про це повідомили у пресслужбі Верховної Ради у Telegram.

2 грудня Рада ухвалила законопроєкт про держбюджет 268 голосами.

На сторінці громадського руху Діти ми встигнемо у Facebook сказано, що ліки закуповуватимуть за договорами керованого доступу, а ціну закупівель не розголошуватимуть.

«В Україні вперше закуповуватимуть ліки для СМАйликів за державний бюджет», – зазначили представники руху і подякували всім, хто допоміг розв’язати це питання.

21 вересня Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт № 4662 про закупівлю ліків за договорами керованого доступу. У Міністерстві охорони здоров’я пояснили, що він передбачає новий механізм закупівлі інноваційних препаратів для лікування тяжких хронічних захворювань, – країна безпосередньо домовлятиметься з виробниками, що «потенційно дозволить отримати нижчі ціни».

СМА – це рідкісне генетичне захворювання, що призводить до порушення функцій нервових клітин спинного мозку і м’язової атрофії. Хвороба вражає м’язи, що відповідають за ковтання, тримання голови, рухи та дихання. Ліки проти СМА – препарат Zolgensma – вважаються найдорожчими у світі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus