USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Україна вперше запровадила санкції проти олігарха Курченка

24 Травня 2018 14:01
Одіозний український бізнесмен Сергій Курченко, який перебуває у міжнародному розшуку, вперше потрапив у санкційний список РНБО України.

Про це йдеться у додатку до рішенння РНБО від 2 травня 2018 року "Про застосування та скасування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів", який опублікований на сайті президента.

Зокрема, у додатку до рішення в списку фізичних осіб, проти яких застосовуються обмежувальні заходи (санкції), Курченко вказаний як власник групи компаній "Східно-Європейська паливно-енергетична компанія".

Санкції передбачають:

- блокування активів (тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися майном, що належить їй);

- запобігання виведенню капіталів за межі України;

- заборону участі в приватизації, оренді державного майна резидентами іноземної держави та особами, які прямо чи опосередковано контролюються резидентами іноземної держави або діють в їхніх інтересах.

Також Курченку заборонили видачу дозволів, ліцензій Національного банку для інвестицій в іноземну державу, розміщення валютних цінностей на рахунках і вкладах за кордоном.

Санкції вводяться терміном на 3 роки.

Загалом до санаційного списку потрапили 1748 фізичних і 756 юридичних осіб, передає ТСН.

Зокрема, голова російського "Газпрому" Олексій Міллер, російські мільярдери Олег Дерипаска, Ігор Ротенберг, Володимир Богданов, голова правління ВТБ Банку Андрій Костін та низка депутатів Держдуми та Ради Федерації РФ, російських військових, самопроголошених членів органів влади Криму, "ЛДНР" тощо.

До того ж у списку є член виконкому болгарської партії "Атака" Магдалена Ташева, грецький депутат Європарламенту Сотіріос Заріанопулос, ізраїльські політтехнологи Авігдор Ескін і Давид Ейдельман, депутат парламенту Італії від партії "Вперед, Італіє!" Лучо Малан.

Окрім цього введено санкції проти представництва Федерального унітарного підприємства "Российское агентство международной информации РИА "Новости", а також проти двох білоруських підприємств: ТОВ "Світ пива" (Мінськ) та ТОВ "Мозирський спиртогорілчаний завод" (Гомельська область).

Нагадаємо, 30 травня 2017 року Сергієві Курченку було повідомлено про підозру у скоєнні низки злочинів, серед яких – створення злочинної організації, ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, зловживання службовим становищем, легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом тощо. 7 березня Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання Генпрокуратури та надав дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування щодо олігарха-втікача Сергія Курченка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus