USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна перенесла саміт, який всі проігнорували

8 Травня 2012 17:49
Україна відклала проведення 18-ого саміту голів держав Центральної Європи, що був призначений на 11-12 травня в Ялті (Крим).
Про це на брифінгу повідомив прес-секретар Міністерства закордонних справ України Олександр Дикусаров, - пише Українська правда.
Таке рішення, з його слів, було прийнято у зв'язку з тим, що голови низки європейських держав не зможуть взяти участь у саміті в зазначені дати.
«Україна вважає за доцільне перенести саміт», - заявив Дикусаров.
Нові терміни саміту, з його слів, будуть визначені пізніше.
Як відомо, наприкінці квітня Міністерство закордонних справ України заявило, що саміт держав Центральної Європи відвідають голови 10 країн: Польщі, Албанії, Болгарії, Литви, Македонії, Румунії, Словаччини, Хорватії, Чорногорії й Молдавії.
Однак пізніше президент Хорватії Іво Йосипович заявив, що відмовляється від участі в саміті на знак протесту проти порушень прав людини в Україні.
Запрошення приїхати на саміт відхилили також президент Німеччини Йоахім Гаук, президент Албанії Бамір Драговіні, президент Болгарії Росен Плевнелієв, президент Латвії Андріс Берзиньш, президент Чехії Вацлав Клаус, голова Президії Боснії й Герцеговини Бакір Ізетбегович, президент Чорногорії Філіп Вуянович.
При цьому низка голів держав послалася на щільний графік, а деякі - на порушення прав людини в Україні.
Невдоволення європейських політиків викликає ситуація зі справою колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.
17-й саміт пройшов у Варшаві (Польща) у травні 2011 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 8 Травня 2012 18:23
Виходить що не 13, а 18 є тим злощасним числом. От цікаво, чому голів держав Центральної Європи абсолютно не цікавить порушення прав людей в Україні, а дуже сильно цікавить лише порушення прав однієї людини. Відколи понесення відповідальності за скоєні злочини є порушенням прав? Чому ця "норма" приміряється тільки до нашої держави і є абсолютно протилежною у їх країнах? Як би хотілося почути це з їх вуст!
Всезнайко Показати IP 8 Травня 2012 19:38
От і добре! Зекономимо бюджетні кошти...
Лучанину Показати IP 8 Травня 2012 20:08
http://www.youtube.com/watch?v=Wk1ty2UQL6s
ШТУРМБАНФЮРЕР КГБ Показати IP 9 Травня 2012 22:41
ПОВНА ВЕРСІЯ З ЧУДОВИМИ ФОТО ПРИГОД КАНАНОВІЧІВ У ТЕРЕМНО --- http://perec.in.ua/news/11012/ ЧИТАЙТЕ, ДИВІТЬСЯ!))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus