USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Українець одержав громадянство Польщі за порятунок людей у ДТП

8 Листопада 2019 07:40
Українець Андрій Сироватський, який 8 червня допоміг вибратися з охоплених вогнем автомобілів постраждалим в аварії на північному заході Польщі, одержав польське громадянство, повідомляє Gazeta Wyborcza.

6 листопада відбулася церемонія урочистого вручення актів про надання громадянства Сироватському, його дружині Тетяні, дочці Олександрі та синові Дмитру. Він зазначив, що завжди мріяв жити в Польщі, оскільки "це найкраща освіта та найкраще майбутнє для дітей".

До приїзду в Польщу сім'я жила в Черкасах.

8 червня біля міста Щецин на північному заході Польщі сталося зіткнення вантажівки та ще шести автомобілів, кілька легковиків загорілося. Із 22 пасажирів транспортних засобів загинуло шестеро. Сироватський, який проїжджав повз, допомагав діставати вцілілих із транспортних засобів.

За сміливість, яку виявив українець у порятунку постраждалих, місцева влада нагородила його сім'ю тижневим відпочинком на польському курорті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 8 Листопада 2019 08:34
Молодець. Бажаю кращого життя в нормальній країні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus