USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українець підкорив засніжену Говерлу на велосипеді

4 Березня 2021 23:37
Мешканець Івано-Франківська на засніжену Говерлу піднявся на велосипеді. І хоча більшу частину підняття велосипед йому довелося нести на плечах, чоловік не жалкує, що наважився на таке і сприйняв це як тренування перед сезоном.

Про це йдеться в ТСН.

Мандрівники, які зустрічаються Роману Шутці дорогою, мало шиї не звертають, проводжаючи його здивованими поглядами.

«Незвична картинка – бачити велосипедиста на Говерлі в принципі, а взимку – тим більше», – каже Роман.

Понад 7 км від закарпатської Лазещини до самого верхів’я Говерли. Пішки туристи долають цей підйом години за 3. Роману ж знадобилося майже удвічі більше часу. Адже частину шляху – двоколісний транспорт довелося нести на плечах. «Там були такі умови, що стежка шириною до пів метра і збоку глибокий сніг – вище коліна, вище поясу. Тож вести його не виходило. Довелося покатати велосипед на собі», – згадує мандрівник.

Роман Шутка – велоінстуктор з 10-річним стажем, разом з однодумцями він організовує веломандрівки Україною та Європою. Ідея підкорити засніжені Карпати на велосипеді у нього з’явилася взимку. Але перша спроба виїхати на гору Хомяк виявилася невдалою.

«Чим вище я піднімався, росла товщина снігу. І коли дійшла до 20 см і температура опустилася до −12, я сказав: «Ммм, я не готовий продовжувати», – пригадує чоловік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ВІРУС Показати IP 5 Березня 2021 08:35
ЦЕ ВЕЛОСИПЕД ПОКОРИВ ГОВЕРЛУ НА УКРАЇНЦЕВІ.
Активіст Показати IP 5 Березня 2021 09:46
Можна було в ластах і з аквалангом. Тоді б точно зустрічні мандрівники голови поскручукали, або пальці біля голови.
Валера Показати IP 12 Березня 2021 21:25
Це вже робили 100 раз А це олень написав і олені пере написали

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus