USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Україні треба поспішати, поки Путіну не допоміг Трамп, – політолог

16 Липня 2022 10:23
Американський політолог і філософ Френсіс Фукуяма заявив, що Україні потрібно перехопити ініціативу на полі бою вже цього літа. Інакше в єдності Заходу можуть виникнути тріщини, і почнуться заклики, аби Києв поступитися частиною територій Росії.

В інтерв’ю «Німецькій хвилі» він заявив про дві головні, на його погляд, небезпеки для України, передає Політика країни.

«Перший тест чекає на європейську підтримку України наступної зими. Росія вже фактично припинила постачання природного газу. І я думаю, що з настанням холодів у Європи виникне реальна проблема для того, щоб знайти заміну російському газу», – вважає Фукуяма.

Друга небезпека – повернення до політики Дональда Трампа.

«Складність полягає в тому, що підтримка України з боку республіканців у США поступово слабшає. Трамп при цьому перебуває на іншому боці – він налаштований проросійськи, не проукраїнськи. Очевидно, що якщо він повернеться у 2024 році на пост президента, це може вирішити всі проблеми Росії на сьогодні, тому що Трамп має намір вивести США із НАТО», – заявив політолог.

На його думку, єдність Заходу щодо Україні залежить від віри в те, що у найближчій перспективі Київ зможе виграти війну.

«Якщо ж переможе думка, що ситуація зайшла в глухий кут, який триватиме вічно, тоді, думаю, виникнуть тріщини в єдності Заходу, і буде більше закликів до України віддати територію, щоб зупинити війну», – вважає Фукуяма.

Зазначимо, що це вже не перший західний сигнал про те, що якщо перелому на користь Києва на полі бою цього літа не буде, то Захід почне переглядати свою підтримку. Раніше про такий сценарій писали британські ЗМІ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анон Показати IP 16 Липня 2022 14:33
То треба США таким розумним перестати слати зброю в піпеточних кількостях!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus