USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Путін планує продовжувати війну до 2028 року, – ЗМІ

28 Січня 2024 09:37
Росія готова воювати ще кілька років, бо президент РФ Володимир Путін вважає, що економічна мобілізація переломить хід війни в Україні.

Про це повідомляє британське видання The Telegraph з посиланням на слова анонімного західного чиновника.

«Зараз ми перебуваємо у сценарії, коли Росія витрачає 40% ВВП на цю війну – це більше, ніж на охорону здоров’я та освіту», – розповів неназваний західний чиновник виданню.

Складно оцінити масштаб переходу РФ до військової економіки, оскільки інформація про оборонну промисловість засекречена, а пропаганда їх тільки перебільшує. Але експерти переконані, що російський ВПК небезпечно та активно розвивається.

Читати ще: Війна в Україні триватиме кілька років, – командування США

Росія стверджувала, що виготовила торік 1530 танків і 2518 бойових броньованих машин. Виробництво танків збільшилось на 560%, а БТР – на 350%.

Росія планує виготовляти 2 мільйони артснарядів на рік, що вдвічі більше, ніж очікували західні спецслужби, заявили анонімні західні посадовці.

«Додайте до цього постачання снарядів, ракет і безпілотників з Ірану та Північної Кореї, і Росія вже відновить вогневу перевагу, яку мала на початку війни», – наголосили журналісти.

В матеріалі зазначається, що вплив розвитку ВПК РФ на полю бою «миттєвий і очевидний». За оцінкою видання, Росія поки не може виробляти достатньо зброї для проведення великого наступу цього року.

«Вони говорять про мобілізацію своєї оборонної промисловості протягом наступних трьох років, що означає, що вони прагнуть вести війну принаймні три-чотири роки», – зазначає джерело видання.

Читати ще: Росія вночі атакувала Україну ракетами та дронами: які регіони опинилися під ударом

ЗМІ зазначає, що західні санкції не заважають Росії виробляти зброю, а тільки змушують витрачати додаткові гроші на кожен компонент. Та навіть попри це російська військова машина має проблеми з нестачею кваліфікованої робочої сили та низькою якістю запчастин.

ВПК радянської спадщини не встигає за масштабами сучасної війни. Багато вироблених у Росії ракет не відповідають вимогам і попри збільшення виробництва, ворожі заводи «ледве встигають за попитом».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
скептик Показати IP 28 Січня 2024 11:45
після приходу до влади трампістів у 2024році це все закінчиться скоріше
ВОВК до скептик Показати IP 28 Січня 2024 18:03
Трамп ніколи не буде при владі !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus