USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Українська мова загрожує життю, - російський консул

28 Жовтня 2011 11:11
«Росія не ставить в офіційних форматах питання російської мови в належному ступені наполегливості». Про це заявив Генеральний консул Російської Федерації в Сімферополі Володимир Андрєєв в інтерв`ю «Севастопольской газете», розміщеному на сайті видання 27 жовтня.
Про це повідомив УНІАН .
На думку дипломата, «ситуація щодо російської мови (у Криму) неприйнятна і штучно нав`язана». Як вважає Андрєєв, «в Криму російська мова має користуватися широкими правами, порівнянними з державним. Це потрібно переважній більшості тих, хто проживає тут. Це їхнє право та їхній інтерес. І це право й інтерес мають дотримуватися».
За словами генконсула, він «ніколи не чув жодного серйозного аргументу проти надання російській мові статусу другої державної мови. Немає такого аргументу. Це очевидне рішення, яке б зняло багато проблем».
Як вважає Володимир Андрєєв, «у Криму ситуація з російської мови якась неприродна, ненормальна». І навів аргументи: «Я ж дивлюся телевізор - в основному, там українська мова. В аптеку заходжу і намагаюся купити якісь ліки, тільки по пам`яті згадую, що це проти цього. А так нічого не розумію, хоча в українській мовній сфері я живу півтора роки і більшість загальних термінів розумію. Але не специфічних термінів».
Подібне, на думку дипломата, може представляти загрозу життю людей. «І це права людей, яких потрібно відстоювати! І я з жалем відзначаю, що Росія не ставить в офіційних форматах питання російської мови в належному ступені наполегливості», - сказав Андрєєв.
Також генконсул РФ у Сімферополі вважає, що в Криму має бути не одна, а 10-15 шкіл із російською програмою навчання.
«У Криму є лише одна російськомовна школа з російською програмою - це восьма школа в Севастополі (школа №8 Міністерства оборони РФ«ВН»). А таких шкіл по Криму, природно, з відома місцевих і київської влад, має бути 10, 15. Там повинні за бажанням вчитися діти за російською програмою, щоб потім продовжувати навчання в Росії, та не обов`язково в Росії, де завгодно. З глибокими знаннями, зокрема в галузі рідної російської мови, для них будуть відкриті величезні перспективи», - сказав дипломат.
Разом з тим він висловив жаль, що «на це поки що не вистачає ні уваги, ні ресурсів».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Ласковая Показати IP 28 Жовтня 2011 13:08
Нехай не бреше. Там і слова української не побачиш і не почуєш. Таке враження, що в Росію приїхав. Ще й кривлять мордами, коли по-ураїнськи запитуєш, роблять вигляд, що не розуміють.
wiking Показати IP 28 Жовтня 2011 13:29
За півтора роки в Україні міг би хоча б поважати державу у якій він перебуває. Видворити з України такого чудака, що хоче наші закони міняти. Якби український консул у Москві подібне заявив. Думаю його доля була б приречена.
Alchak Показати IP 28 Жовтня 2011 13:56
Ласково брешеш. В Криму є українська гімназія. Такого навчального закладу на Волині і близько немає. На Волині лише два місцевих телеканали- в Криму 6 каналів. Виготовлення телепрограм здійснюється на 9 мовах. Кабельних операторів в Луцьку лише один, в Сімферополі-8. "Аверсовий" минимальний пакет 20 з чимось програм. В Симферополі ІТВ мінпакет 75 кращих світових каналів(абонплата 25 грн міс) Є в Криму і укртеатр і укр видання. А коменти "Ласковая" та "wiking", це комплекс хохлячої меньшовартості. В себе не спроможні щось зробити - треба нагадити на когось.
Свідомий громадянин Показати IP 28 Жовтня 2011 14:05
Дивна ситуація виходить: як українець, то він може вивчити і розуміти російську мову, а росіянин - українську не може (або ж не хоче). Висновок - КАЦАПИ тупа нація.
Нелит Показати IP 28 Жовтня 2011 15:08
Чомусь коли говорять про те, що потрібно вчити англійську або іншу іноземну мови, то це сприймається позитивно суспільством, як в Росії, так і в Україні, хоча вона може і не знадобиться у житті людини, а на рахунок української виникають якісь несприйнятні суперечки у росіян. Це не достойно називатись дипломатом.
Alchak Показати IP 28 Жовтня 2011 15:13
"Свідомому". Висновок тупорилого хохла - Волиняки. Таврида - це 150 національностей. Мова міжнаціонального спілкування-російська. Це було, є - і буде. Всі націки не спроможні щось змінити.
Совість Волині Показати IP 28 Жовтня 2011 15:26
Цілком справедливо! Російська мова в Україні штучно приторможується та свідомо суржикізується! Вже давно треба їй надати статус ДЕРЖАВНОЇ і це буде вагомий поштовх для відродження країни з руїни.
лучанка до Совість Волині Показати IP 28 Жовтня 2011 16:04
Хотілось би побачити цю волинську совість...
Нацик до лучанка Показати IP 28 Жовтня 2011 17:17
Це душевно хвора людина, знаходиться на стаціонарі, її не треба тривожити, на неї тут ніхто не ображається. Як в люд вийде і таке вякне, то одразу по рилу схлопоче ))
Лучанин Показати IP 28 Жовтня 2011 15:28
Така дипломата геть з України, розпалює міжнаціональтну ворожнечу раз.Невже наш дипломат дійсно може таке завляти в Росії, давайте всі переходьте на українську мову.А чого це ми маємо розмовляти по цукраїнськи, а кацапи ні. Не хочуть розмовляти по українськи на фіг в Росію , а там хоч по китайськи. Я буваю в Севастополі по роботі, рідко де почуєш українську мову.ВА почну розмовлят я,то дмивляться як на ворога народу, можуть і побити.Так, що ніхто кацапам там не заважає говорити їхньою найдорожчою мовою.Тами притискається тільки наша, вони там повноправні господарі.
Знаючий Показати IP 28 Жовтня 2011 15:44
:)))) Виходить росіяни не хочуть вчити українську, бо померти бояться :))))))) Постійно кричущі й фінансовані Росією антидержавні проросійські рухи теж заважають нашій боязкій владі, але вона навіть заборонити якусь організацію з антидержавними гаслами боїться. Не те що російська влада: припиняють легалізацію неугодних українських громадських організацій без жодних серйозних причин, а на підставі надуманих анонімок. Чого б тоді не сказати росіянам про необхідність прирівнювання української до статусу державної В Росії чи реформування мовного простору на зразок Аргентини. В когось до голки придивляються, а в себе колоди не бачать
зaгрeб Показати IP 28 Жовтня 2011 15:48
Совисть ты вобщe нeдобeлорус,нeдорусский.Кaкоe твоe вс...e дeло до Укрaины.Поросячa Совисть бeри своeго брaтa -дeгeнeрaтa и вaли к сябрaм отстaивaть одмуртский язык.
Совість Волині до зaгрeб Показати IP 28 Жовтня 2011 15:53
Это лучшая оценка моих высказываний, значит в точку!!!
Роман до Совість Волині Показати IP 28 Жовтня 2011 16:30
Да яке "в точку". Таке враження, що в тебе в кращому випадку два класи освіти. Коли думати почнеш? Твої комети щось змінять? Ти ніхто. Просто клоун, якому дадуть пару гривень, а він і тому радий.
Юрась до Совість Волині Показати IP 28 Жовтня 2011 17:21
В останньому слові ти випадкобо букту Т додав. Імігрант хрєнов. Приїхав? Живи, працюй, ходи до церкви. А воно приїхало і тут комунізмом воняє. ФУ зараза.
учіть латинь! Показати IP 28 Жовтня 2011 16:29
взагалі-то усім лікарським формам є назва латинню. Це зроблено якраз для того, щоб фармацевти, якою б мовою вони не користались, продавали саме те, що виписав лікар. А взагалі аргумент про аптеки смішний, бо з українським розвитком хімічної промисловості українських власних назв ліків катма - імпортується як не Індія, то Болгарія, як не Німеччина, то та ж Росія. Не зовсім зрозуміло - хіба що "рицинова олія". Але без неї ще ніхто не вмер.
Мая Абрикосова Показати IP 28 Жовтня 2011 17:24
Украинский язык занесли на Землю с Венеры... Подборка "свидомого бреда" "Украинский язык - один из древнейших языков мира... Есть все основания полагать, что уже в начале нашего летосчисления он был межплеменным языком" ("Украинский язык для начинающих". Киев, 1992). "Таким образом, у нас есть основания считать, что Овидий писал стихи на древнем украинском языке" (Э. Гнаткевич "От Геродота до Фотия". Вечерний Киев, 26.01.93). "Вполне возможно, что украинская лексика... несла терминологические, колонизационные, жизнеутверждающие заряды на все четыре стороны Света-Первокрая, осваивая и оплодотворяя иноязычные и малоязычные территории... Мы можем допустить, что украинский язык стал одной из живых основ санскрита... Украинский язык - допотопный, язык Ноя, самый древний язык в мире, от которого произошли кавказско-яфетические, прахамитские и прасемитские группы языков" (Б. Чепурко "Украинцы". Основа, №3, Киев, 1993). "Украинская мифология - наидревнейшая в мире. Она стала основой всех индоевропейских мифологий точно так же, как древний украинский язык - санскрит - стал праматерью всех индоевропейских языков" (С. Плачинда "Словарь древнеукраинской мифологии". Киев, 1993). "В основе санскрита лежит какой-то загадочный язык "сансар", занесенный на нашу планету с Венеры. Не об украинском ли языке идет речь? " (А. Братко-Кутынский "Феномен Украины". Вечерний Киев, 27.06.95). "АРИИ (ории) - древнейшее название украинцев. Первые пахари мира. Приручили коня, изобрели колесо и плуг. Первыми в мире окультивировали рожь, пшеницу, просо. Свои знания о земледелии и народных ремеслах принесли в Китай, Индию, Месопотамию, Палестину, Египет, Северную Италию, на Балканы, в Западную Европу, Скандинавию. Племена ориев стали основой всех индоевропейских народов". С. Плачинда "Словарь древнеукраинской мифологии". Киев, 1993 "Но отказывают украинцам в праве называться украинцами. И далеко не все помнят (или не желают помнить), что люди являются плодоносной ветвью украинского национального древа". С.Джеджула, канд.ист.наук "Тысяча лет украинской диаспоры" (Вечерний Киев, 23.01.93)
зaгрeб до Мая Абрикосова Показати IP 28 Жовтня 2011 22:54
О плeсeнь бeлорусскaя нa бaбу опрeдeлилaсь.
Лабрадор Показати IP 28 Жовтня 2011 17:48
Если эта "нация" когда-нибудь очнётся от своего свидомого бреда, полагаю, попросят сделать им поголовную лоботомию- дабы всю оставшуюся жизнь не прятать глаза от позора. Разум отказывается верить, что такие клоуны существуют на самом деле. "Первые пахари мира" меня добили... мотыжники рассвета, блин...
Лучанка Показати IP 28 Жовтня 2011 19:20
...Взагалі на ці провокації не потрібно вестися, це людина не рівня нормальному українцю,який сприймає всі мови нормально, а та людина,яка пригнічує будь-яку мову-це так створіння, бо поважаюча себе людина ніколи до такого не опуститься,адже всім і так зрозуміло,ща в Криму...українською мовою і не пахне, а як відкриєш рот...,то хай мене Господь боронить,то так заклюють і закидують камінням наче ти Іуда, отак і живемо..., а там ще щось говорять, амбіції Росії і так зрозумілі, але на це піддаватися НЕ ПОТРІБНО!!! ТАМ УКРАЇНСЬКИХ ШКІЛ НЕМА..., ЛЮДИ НЕ ЗНАЮТЬ,ЩО ТАКЕ "СНІДАНОК", то що ще щось тут можна казати? Це людина не врівноважена та принижена життям, тому що це нелюди, це не люди,-це кацапи, які думаютьб,що їм всі мають підкорятися, А ТАКОГО ВЖЕ НЕ БУДЕ,ХАЙ СОБІ ХОЧ ПУТІНА СЮДИ ВЕЗУТЬ В ПРЕЗИДЕНТИ,ТАКОГО НЕ БУЛО, НЕМА І НЕ БУДЕ!!! УКРАЇНСЬКА МОВА-можливо і не є світовою,проте це мова і вона залуговує поваги,а не палюжиства от такого ницого,як і самі вони, а ДИПЛОМАТ СОБІ ВЗАГАЛІ ТАКОГО НЕ МАЄ ПРАВА ДОЗВОЛИТИ ВИСЛОВИТИ, АЛЕ ЩО ТУТ КАЗАТИ,ЯКЩО МІНІСТР ЩЕ ПРИ ВЛАДІ, ЯКИЙ УКРАЇНУ РОСІЄЮ НАЗИВАЄ..., то що ми ще хочемо, від Криму поваги до укр. мови? Не смішіть! Хай живуть зі своїми русскими, а ми проживемо,а вони ницо продадуться не відомо куди, освіта..., яка в росіян освіта? Англійську чи китайську вчіть,ане російську!
Іван Козолуп Показати IP 28 Жовтня 2011 19:50
Депортувати такого консула! Українці живуть в своїй країні, хай займається кавказькими мовами в своїй Москві.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus