USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Українські лабораторії зможуть самостійно визначати штами коронавірусу

20 Вересня 2021 23:03
Центр громадського здоров’я України отримав обладнання, необхідне для визначення штамів коронавірусу.

Про це повідомила пресслужба МОЗ у Фейсбуці.

«У Центрі громадського здоров’я України МОЗ з’явилося обладнання для секвенування (виявлення нових штамів) зразків SARS-CoV-2, виявлених в українських пацієнтів. Потужність секвенатора – 400 зразків на місяць», – йдеться у повідомленні.

У пресслужбі нагадали, що до цього часу Україна відправляла свої зразки на секвенування до лабораторій Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), що займало певний час.

При цьому міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко зазначив, що наявність лабораторії, яка може проводити секвенування, – це питання національної безпеки.

За інформацією МОЗ, для лабораторних центрів у кожній області за бюджетні кошти було закуплено 58 автоматичних станцій пробопідготовки для виділення вірусу для подальшого аналізу, 55 приладів для виявлення збудника (ампліфікації), чотири роботизованих і автоматизованих системи, які автоматично забезпечуватимуть виконання екстракції РНК та внесення ампліфікаційної суміші з мінімальним залученням фахівців лабораторії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus