USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.04

Українські перевізники протестуватимуть до повного припинення свавілля з боку поляків. Яка ситуація на «Ягодині»

16 Лютого 2024 10:20
Акція протесту українських перевізників на пункті пропуску «Ягодин» триває. Усю ніч учасники акції зупиняли автомобілі, які в’їжджають до України із Польщі, спілкуючись як з українськими, так і з польськими водіями.

Наразі протестувальники зафіксували найдовший час очікування проходження кордону українським водієм, який склав 8 діб.

Як стверджують активісти, поліція дотрималася своєї обіцянки й вночі не дозволяла подальший рух Україною польським вантажівкам із водіями, які не мають дозволу на рух під час дії комендантської години.

Читати ще: На «Ягодині» розпочалася акція протесту українських перевізників
При цьому акція протесту почала впливати й на польських активістів по ту сторону кордону, адже за твердженням українських водіїв, які вже в’їхали в Україну, польські мітингарі виявили факт об’їзду загальної черги й розвернули їх у кінець.

Втім, як заявив голова ГО «Перевізники західного регіону» в ефірі телемарафону, така реакція польських протестувальників лише для того, щоб не дати можливості українським учасникам акції зафіксувати факти об’їзду. Проте в ніч на 16 лютого все ж було зупинено один польський автомобіль, який об’їхав загальну чергу.
Також, за словами активістів, досі не припинилися факти об’їзду із супроводом польської поліції бензовозів на польській реєстрації поза чергою під самісінький в’їзд до пункту пропуску «Дорогуськ». Водночас українські водії бензовозів досі проводять у черзі близько тижня, перш ніж перетнути кордон.

Читати ще: Через блокаду кордону Україна в лютому може недоотримати 7 мільярдів гривень, – Гетманцев

Окрім того, залишаються факти нападу на українські вантажівки польськими протестувальниками. Українські водії скаржаться, що польські активісти продовжують нахабно зупиняти їхні машини, зривати пломби із причепів та порпатися у вантажі, мовляв «такі імпортні товари не потрібні українцям».

Акція протесту «Україна=Польща» триватиме до повного припинення свавілля польських мітингарів на кордоні з Україною.
Нагадаємо, 9 лютого через рішення Єврокомісії продовжити безмитну торгівлю з Україною до 2025 року, польські фермери відновили блокаду кордону з Україною у трьох пунктах пропуску («Медика – Шегині», «Рава-Руська – Хребенне» і «Дорогуськ – Ягодин»), які розпочалися ще у листопаді 2023 року. 12 лютого поляки пообіцяли заблокувати ще два КПП – «Угринів – Долгобичув» і «Зосин – Устилуг» з польської сторони кордону.

Найбільш кричущим випадком протестів став інцидент біля пункту перетину польсько-українського кордону «Ягодин – Дорогуськ», де польські фермери висипали частину зерна на дорогу з трьох українських вантажівок.

Пізніше міністр сільського господарства і розвитку села Польщі Чеслав Секерський вибачився за розсипане польськими фермерами українське зерно на кордоні. Районна прокуратура міста Холм Люблінського воєводства розпочала слідство за цим фактом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus