USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Висипають українське зерно: польські протестувальники зірвали замки з фур на кордоні біля «Ягодина»

11 Лютого 2024 19:16
У неділю польські фермери, які продовжують протести на кордоні з Україною, зупинили у пункті пропуску «Дорогуськ – Ягодин» три українські вантажівки та висипали з них зерно, яке везли на експорт. Замки причепів вантажівок поляки розрізали болгаркою, повідомили у поліції низці польських ЗМІ.

Про це пише Zahid.net.

Інцидент стався приблизно об 11:30 на дорозі № 12 до КПП «Дорогуськ – Ягодин», де тривають протести польських фермерів проти рішення Єврокомісії продовжити безмитну торгівлю з Україною до 2025 року. Протестувальники затримали на в’їзді три вантажівки, заповнених зерном, якими керували українці.

«До Польщі після оформлення в’їхали три вантажівки, якими керували громадяни України. Учасники протесту не пустили транспорт далі, а в один момент відкрили причепи, через що частина зерна висипалася на дорогу. Водії повернули назад в бік України», – повідомила комісарка поліції у Хелмі Ева Чиж.
Читати ще: Польські фермери блокуватимуть ще два пункти пропуску, один з них – на Волині

Комісарка додала, що під час події не відбулося жодної небезпечної ситуації чи бійки. Польський портал farmer.pl повідомив, що фермери відібрали проби висипаного зерна та нібито мали надати їх на перевірку на вміст заборонених речовин.
Водночас портал повідомив, що на тлі дій польських протестувальників українські водії починають висловлювати незадоволення – кілька десятків українців намагалася прорвати блокаду поляків. Ситуація у пункті пропуску станом на 17:00 залишається напруженою.
Наразі правоохоронці з’ясовують подробиці події та вилучають докази, щоб провести кримінально-правову експертизу, встановлюють особи тих, хто відкривав українські вантажівки. Водночас польські правоохоронці повідомили, що українці не складали заяв до поліції на протестувальників.
Читати ще: Блокування станції Ізов. Польські фермери почали перешкоджати залізничним перевезенням агропродукції з України

Тим часом поблизу українських вантажівок, з яких висипали зерно, польські протестувальники насипають землю та шини, щоб перешкодити проїзду. У землю поляки встромили кілька прапорів ЄС.
Нагадаємо, 9 лютого через рішення Єврокомісії продовжити безмитну торгівлю з Україною до 2025 року, польські фермери відновили блокаду кордону з Україною у трьох пунктах пропуску («Медика – Шегині», «Рава-Руська – Хребенне» і «Дорогуськ – Ягодин»), які розпочалися ще у листопаді 2023 року. 12 лютого поляки пообіцяли заблокувати ще два КПП – «Угринів – Долгобичув» і «Зосин – Устилуг» з польської сторони кордону.

Фермери пообіцяли, що акція протесту триватиме 30 днів, до 9 березня. У Дорогуську, де протестувальники висипали українське зерно, черга вантажівок сягнула понад 25 км.

10 лютого протестувальники відновили рух вантажівок у пункті пропуску «Медика – Шегині», який блокували всього один день. У ДПСУ повідомили, що наразі це єдиний з раніше заблокованих КПП, через який можна здійснювати проїзд на вантажівках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
дідо Показати IP 11 Лютого 2024 19:35
чому мовчить влада ?
123 до дідо Показати IP 11 Лютого 2024 20:08
чия влада?
? Показати IP 11 Лютого 2024 19:40
Це та Європа, що нам потрібна? А так можна? Зрізати болгаркою замки на машинах? А що ж їхня європейська поліція ?Мовчить... Завтра скажуть, що вони вчергове стурбовані. І байдуже, що це відбувається всупереч рішення Євросоюзу. Це вже навіть не анархія., це щось інше...
123 Показати IP 11 Лютого 2024 20:16
А хто наша влада?
Авторитет України по Показати IP 11 Лютого 2024 20:53
Шось чує моє серце, шо не так воно є, як то подають журналісти ! Якби наше українське зерно просто транзитом проходило Польщу до свого кінцевого пунту призначення - то не було би отого протистояння. Ану дайте відповідь - то так чи ні ? Бо якщо зерно завезли і продають просто на території Польщі всупереч раніше підписаних угод чи договорів з кінцевим споживачем - то тут, можливо, і треба наших зернотрейдерів про дещо запитати ! Може то сам дехто пліт дере ... ?
? до ? Показати IP 11 Лютого 2024 20:53
Не плутайте одного чи двох дебільних польських фермерів з Європою. Якщо Україна вступить в ЄС, половини польських фермерів не стане. Поляки самі зроблять їм банкрутство
Реально до ? до ? Показати IP 11 Лютого 2024 21:40
Читай уважно! Протести польських фермерів проти рішення Єврокомісії продовжити безмитну торгівлю з Україною до 2025 року. А де гарантія, що піспя вступу до ЄС поляки не будуть так вчиняти? Думай головою, а не....
Луч Показати IP 11 Лютого 2024 20:56
Заспокійтесь і зачекайте, і ви все зрозумієте! П.С. на ці ваші емоції це й розраховано.
Анонім Показати IP 11 Лютого 2024 21:01
Напевно, в них немає екологів і про забруднення території вони не знають.
123 до Анонім Показати IP 11 Лютого 2024 21:29
за свою екологію треба думати, шановна, а не за їхню.
Сергій Показати IP 11 Лютого 2024 22:41
Всі українці виїхали...., пусть поляк сам працює в поле,
Клава.. Показати IP 12 Лютого 2024 04:40
..взяли дикунів зі свинячим рилом до Євросоюзу..назад, в Варшавський договір, мля !..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus