USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українські заробітчани бояться залишати охоплену коронавірусом Італію через цькування вдома

24 Лютого 2020 08:59
В Італії почалася паніка через стрімке поширення в країні китайського коронавірусу COVID-19. Вже заразились десятки людей, двоє померли, одразу 10 міст – в ізоляції. Ситуація на стільки серйозна, що італійська влада не виключає можливості закриття кордонів. Спалах може бути небезпечним для України, тому що там працює дуже багато українських заробітчан, особливо із Західної України.

У декількох муніципалітетах ввели обмеження на пересування, зі свого боку люди почали розкуповувати в аптеках маски. Водночас українські заробітчани не знають, як повернутися додому, побоюючись цькування на батьківщині, повідомляє Оглядач.

«У Падуї та Мілані почалася паніка – мало того, що коронавірус прийшов в Італію і вже вбиває, так ще й не зрозуміло, як заразився пенсіонер, який помер нещодавно, адже він не контактував з іншими хворими й не подорожував. У нас в Ломбардії всі розмови тільки про це, люди в шоці», – зізналася українка Галина Сівак, яка живе неподалік від Мілана.За її словами, лікарня, де помер літній італієць, закрита і буде евакуйована. Крім цього, на півночі країни на два тижні оголосили карантин – закривають школи, бари та інші громадські місця в десятці міст і селищ. Також скасовують всі масові заходи, а місцева влада закликала людей не виходити з будинків.

Як повідомив українець Андрій Ярмак, котрий працює у продовольчій і сільськогосподарській організації ООН у Римі, ще ввечері в п’ятницю, 21 лютого, в Італії було 16 заражених, а менш ніж за добу кількість інфікованих значно зросла – до 60.

«Італія тепер найбільш уражена коронавірусом країна Європи і швидко наздоганяє Гонконг і Сінгапур. За темпами поширення вона на третьому місці у світі після Китаю і Південної Кореї. І тут всі цілуються, такі традиції вітання і прощання. Я вже бачу місцевих у масках навіть у Римі», – висловив побоювання Ярмак.

Інші українці в Італії теж зазначають, що за останню добу паніка охопила не тільки жителів «заражених» регіонів, але і решту країни. Громадяни змітають маски в аптеках. Деякі наші заробітчани вже збираються в Україну, щоб перечекати спалах вірусу. Але водночас вони й справді побоюються, що їм влаштують такий же прийом, як і евакуйованим із Уханя.

Як повідомлялося, у Нових Санжарах 20 лютого понад 2 тисяч осіб заблокували дорогу для проїзду автобусів з евакуйованими з китайського міста Ухань.

Між силовиками і місцевими жителями відбулися масштабні сутички, є постраждалі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Отакої Показати IP 24 Лютого 2020 09:36
Італійська влада розуміє ситуацію і жорсткі заходи неминучі,на відміну від наших "диванних вірусологів",які "ляпають"що попало,надивившись інтернет і наслухавшись "експертів".
ан до Отакої Показати IP 24 Лютого 2020 10:49
наші думають що нас мине.
Йой Показати IP 24 Лютого 2020 09:49
Одна справа контролювати сумлінних трудяг китайців, а інша цинічних буржуїв.
123 Показати IP 24 Лютого 2020 09:49
Якось я заробітчанам не дивуюся. Весь світ побачив фото з ,,теплими вітаннями,, співвітчизників на рідній землі...сором на весь світ !
123 до 123 Показати IP 24 Лютого 2020 11:41
Може й сором на весь світ, але ці дії змусили владу України хоч трохи замислитись і зрозуміти серйозність проблеми! У нашій країні інакше не можна! Влада тихенько прийме якийсь законопроект і чекає реакції народу, якщо є - скасовує! У цій ситуації люди спрацювали на випередження, довіри до влади в українців немає вже давно, її знищували роками! З часом побачимо, як ця ситуація допоможе нашій владі підняти на достойний рівень медицину в нашій країні і відчуття захищеності кожного українця!
факт Показати IP 24 Лютого 2020 10:41
А навіщо залишати, панікувати? Лікуйтесь на місці!
15 до факт Показати IP 24 Лютого 2020 11:36
там і медицина краща. якщо не дай Боже захворіють. напевно думають шо в нас не буде вірусу. то і тікають.
ан Показати IP 24 Лютого 2020 10:48
полюбому хтось привезе. і шо робити будем? тестів нема та і вакцин. як і медицини вцілому...
Корiнний лучанин Показати IP 24 Лютого 2020 11:13
Не бiйтеся: приiзжайте, вас чекають" щирi" украiнцi,шини,камiння," таврування" ,i т.д., I т.п " вашi земляки" .
ВВ Показати IP 24 Лютого 2020 13:06
Закриття кордонів потрібно було зробити ще 31 грудня в Китаї, і причому на мертво, коли з’явився коронавірус. Українці, які б захворіли за кордоном, мали б хоч якийсь шанс, на жаль, в Україні шанси на лікування, профілактику, знезараження 0,01%...
Лучанка біля інфекці Показати IP 24 Лютого 2020 13:06
Ну так, молоді здорові роки повезли на чужину....як би там не було,важко чи легко,але дітей попіднімали і вертатися не спішили ! ....А тепер закордонну заразу везуть додому і ще мільйони мають витрачатися лише на карантин і з претензіями.... То ж так активно вітаєте в соцмережах Україну зі святами на відстані !!! То не панікуйте ! То ж Європа! Там і медицина на найвищому рівні,і всі блага.....! Пропасти не дадуть!! А ми вже якось тут самі.....добрі ми чи погані,але на своїй землі і без європейського коронавірусу....... Ясно,що ніхто не застрахований,але свідомо приймати в прості,непідготовлені владою лікарні людей під епідемію?????? То навіть не в милосерді справа.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus