USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Українські заробітчани не хочуть виїжджати з Польщі через коронавірус

19 Березня 2020 23:22
Українці, у яких не завершується термін робочої візи, не поспішають виїжджати з Польщі, але в них наростає непевність у завтрашньому дні.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли у польській рекрутинговій компанії EastWestLink, яка працевлаштовує у Польщі кілька тисяч українців.

«Ми не бачимо серед українців бажання повернутися додому у зв’язку з коронавірусом. Завершення працевлаштування відбувається за планом: додому намагаються виїхати лише ті, у кого закінчується термін дії документів на перебування, дозволи на роботу», – зазначили у компанії.

Водночас, додали там, епідемія корнавірусу призвела до тимчасового закриття багатьох підприємств, що викликає більшу непевність серед українських працівників.

Як повідомили в EastWestLink, у цьому зв’язку компанія робить усе можливе, щоб у випадку втрати місця роботи знайти українцям альтернативне місце роботи неподалік району його проживання.

Водночас, у польській компанії передбачають, що через епідемію коронавірусу прийняття на роботу громадян України в Польщі буде обмежено або й взагалі припинено. Станом на сьогодні обмежено або припинено функціонування польських консульств і візових центрів в Україні, а також міжміське та міжнародне транспортне сполучення. І навіть якби український трудовий мігрант подолав усі ці труднощі, то після прибуття до Польщі він муситиме пройти 14-денний карантин.

«У цій ситуації ми зосереджуємося на рекрутації іноземців, які вже перебувають в Польщі», – зазначають у польській компанії.

Зокрема, частину заробітчан, які працювали, наприклад, в автомобільній промисловості, що зараз призупинилася, можна працевлаштувати у харчовій промисловості, де з’явилися вакансії через перебування польських працівників на карантині чи вдома з дітьми.

Напередоді уряд Польщі ухвалив пакет антикризових заходів, одним з пунктів якого є автоматичне продовження дозволів на працю громадянам України.

Згідно з попередніми оцінками, в Польщі може перебувати до 1,2 млн трудових мігрантів з України.

Посол України в Польщі Андрій Дещиця поінформував, що станом на 18 березня 3,5 тис. українців зареєструвалися на сайті посольства для повернення додому. Для них 20 березня організовуються потяги Перемишль-Київ, а також авіарейс Варшава-Київ 21 березня.

За даними українського МОЗ, у світі зареєстровано 218 815 випадків захворювання Covid-19, з них 84 114 осіб одужали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
думка Показати IP 20 Березня 2020 00:12
Правильно роблять!
лучанка до думка Показати IP 20 Березня 2020 10:51
падлюки-пани не розраховуються, бо знають що треба виїзджати. так застряв мій брат.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus