USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Українці по-новому платитимуть за електрику через відключення. Які будуть платіжки

7 Грудня 2022 18:45
В Україні змінили систему нарахування оплати за електрику у тих випадках, коли громадяни з певних причин не подали вчасно показники лічильника.

Раніше споживачу, який не передав показники у встановлений термін, приходила платіжка, суму в якій вираховували за нормативами споживання. Тепер же це середнє споживання вирахувати важче, адже громадяни не можуть використовувати електроенергію на середньому рівні їхнього звичайного споживання через регулярні відключення.

Тому Нацкомісія з питань енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) змінила правила розрахунку сум у платіжках. Відповідне рішення прийняли під час засідання регулятора.

Споживачів, які вчасно передаватимуть показники лічильника, ці зміни не зачеплять – їм нараховуватимуть оплату згідно з переданими даними.

Але якщо хтось не встиг, забув або з інших причин не передав показники у встановлений термін, платіжку йому розраховуватимуть по-новому. До уваги братимуться не нормативи споживання, а понижувальний коефіцієнт.

«Застосувати у разі відсутності фактичних показів лічильника понижуючого коефіцієнта споживання електричної енергії під час визначення середньодобового обсягу споживання електричної енергії індивідуальним побутовим споживачам у розрахунковому місяці», – йдеться у рішенні НКРЕКП.

Оператори системи розподілу повинні будуть повідомляти НКРЕКП, наскільки великий знижувальний коефіцієнт зміни споживання електрики вони застосували під час відключень. Ці дані регулятору передаватимуться до 25 календарного дня місяця, наступного за розрахунковим місяцем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Анатолій Показати IP 7 Грудня 2022 19:20
За те що по пів дня без світла ще платити треба?
Анонім до Анатолій Показати IP 7 Грудня 2022 20:52
Ні, як і раніше платити за те, що спожили.
Анатолій до Анонім Показати IP 7 Грудня 2022 22:14
Яка якість така оплата, робота без світла вся стоїть.
Анонім до Анатолій Показати IP 8 Грудня 2022 06:34
Яка оплата, таке постачання.
Анонім до Анонім Показати IP 8 Грудня 2022 13:13
При стабільному все платилось норм, навіть завчасно. Наприклад в мене на одному із обєктів навіть переплата 2 тис квт. А ти собі плати, далі якщо рахуєш шо все норм і пів. рабочього дня без світла це норм.
Анонім до Анонім Показати IP 9 Грудня 2022 07:02
Не будеш платити, будеш бкз світла 24/7. Ваші претензії можна порівняти з невдоволенням тим, що людина зі зламаними ногами не здатна пробігти марафон
Анонім до Анонім Показати IP 10 Грудня 2022 00:02
Ти навне з волинь енерго, раз так захаєш їх. Не думаю, що буду сидіти без світла. Як мінімум скоро закінчу збирати соначну станцію на 5 квт, звісно зимою вона буде давати 10%-15% відсотків від повної потужності, але думаю 500-600 ват мені для роботи буде вистачати. І зможу послати твоє волиньенерго куди подалі з таким електропостачанням.
Were до Анатолій Показати IP 9 Грудня 2022 00:39
Треба, якщо не хочеш варити щі ванькам, і жити у хліві
Анонім до Were Показати IP 10 Грудня 2022 00:16
З таким електропостачанням, якраз в хліві краще. Там хоча би багаття розвести можна і шкода ремонту. А от коли по пів дня без світла, то проблема. При тому що майже вся техніка, включая духовку і варильну поверхність на електроенергії навіть їсти важко приготувати. В мене хоть дві є, але ж і на мангалі зара заборонено жарити вроді як(
пенсіонерка Валя Показати IP 7 Грудня 2022 19:49
як відключити опалення в квартирі щоб виїхати в село, є в цьому місті хтось адекватний і при розумі????
Анонім до пенсіонерка Валя Показати IP 7 Грудня 2022 20:54
А тут і немає нічого "неадекватного". В селі, якщо не знаєте, електроенергія теж платна і подають нині також не 24/7
Дідо Показати IP 7 Грудня 2022 21:38
А що робити з тими хто не платить за уже використану ? Чи може піднімуть вартість щоб хто оплачує покривав всю і свою і боржника
Анонім Показати IP 7 Грудня 2022 23:37
З метою розвантаження та стабілізації сімійного буджету, мною прийнято рінешшя не сплачувати послуги електропостачання.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus