USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Українці проти продажу землі і готові вийти на референдум,- Тимошенко

19 Квітня 2017 16:23
Більшість українців проти продажу землі сільськогосподарського призначення і готові прийти на Всеукраїнський референдум та проголосувати проти зняття заборони на її продаж.

На цьому наголосила лідер партії «ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час виступу на зборах ініціативної групи з організації референдуму, повідомляє INTV.

«Сьогодні аграрна мафія на чолі з президентом хочуть узаконити сотні тисяч гектарів землі для того, щоб потім її легалізувати через продаж на так званих аукціонах. Тому я дуже покладаюся на вас і на мільйони українців, які готові захищати свою землю», - звернулася політик до присутніх учасників зборів, які відбуваються у Жовтневому палаці, що у Києві.

Понад 10 тисяч людей збиратимуть підписи громадян з метою проведення Всеукраїнського референдуму за народною ініціативою з питання заборони продажу сільськогосподарської землі до 2025 року.

За словами лідера «Батьківщини», саме стільки часу необхідно, щоб «поставити на ноги» українське фермерство, аби «у нас, як і в усіх аграрних розвинутих країнах було не 30 тисяч, а як в Польщі - 2,5 млн фермерських господарств».

«Ми сьогодні розпочинаємо такий референдум. Понад 10 тисяч людей будуть збирати підписи. Щоб успішно зібрати ці підписи потрібно не дати сфальшувати жодної літери і жодної коми, тому що вони будуть робити все, щоб наші підписи не мали або паспортних даних, або була вказана неправильною адреса. А потім вони візьмуть своїх посіпак і скажуть, що це не 3 млн підписів, а і 100 тисяч немає. А врешті - це макулатура», - підкреслила Юлія Тимошенко.



За її словами, війна за звільнення сільськогосподарської землі від селян йде вже декілька десятиліть.

«Цю війну ми бачимо щодня. Зокрема, повністю ліквідована будь-яка система державної підтримки фермерства, пільгова податкова система для фермерських господарств, яка далась важкою ціною свого часу. Жодної державної стратегічної програми розвитку фермерства, переробки продукції, обслуговуючих кооперативів, яку треба було б сьогодні зробити головною стратегічною лінією розвитку нашої держави», - зауважила політик.

Крім того, як наголосила лідер партії «ВО «Батьківщина», об'єднання громад, яке видали, як велику децентралізацію, насправді має на меті ліквідацію малих сіл.

«Таким чином, вони хочуть звільнити сільськогосподарські землі від Вас для будь-яких пройдисвітів, які сьогодні з молотками і залізними прутами ходять по фермерах і, фізично знищуючи їх, для себе звільняють надприбутки», - резюмувала політик.

Ініціаторами зборів щодо ініціативи проведення всеукраїнського референдуму про заборону продажу сільськогосподарської землі, окрім партії «Батьківщина» стала Асоціація фермерів та приватних землевласників України.Також до ініціативи приєдналася партія ВО «Свобода».

Як відомо, українські аграрії виступають проти продажу землі. Зокрема, з цього приводу у жовтні минулого року влаштували пікет під стінами Верховної Ради з вимогою подовжити мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Рігель Показати IP 19 Квітня 2017 16:31
баба юля як завжди бреше
Дмитро Показати IP 19 Квітня 2017 16:41
о "звезда" ожила )))
Раїса Показати IP 20 Квітня 2017 16:20
Більшість не завжди права. Спочатку так звана більшість була проти НАТО, тепер, ніби, за. Я особисто хочу продати свою землю, чому мене позбавляють такої можливості? Потрібен референдум не тільки з питання ринку землі, а й з питання проведення дострокових парламентських і президентських виборів. Влада (парламент, кабмін, президент) давно не відображає інтереси носія влади - українського народу і її конче потрібно змінити, якщо хочемо зберегти державу і виграти війну.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus