USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Українці в Естонії зможуть продовжити дозвіл на проживання онлайн

8 Грудня 2022 15:40
Українські біженці, які отримали тимчасовий захист в Естонії, зможуть подати заяву на його продовження онлайн. Це можна буде зробити за 1-3 місяці до закінчення дії дозволу на проживання в країні.

Про це РБК-Україна повідомляє з посиланням на Postimees.

Естонія надала статус тимчасового захисту понад 40 тисячам громадян України. Тепер для його продовження можна подавати прохання у середовищі самообслуговування Департаменту поліції та прикордонної охорони asylum.politsei.ee.

Тимчасовий захист – це річний дозвіл на проживання, який дає громадянам України та членам їхніх сімей ті самі права, що і жителям Естонії, пояснила комісар бюро ідентичності та статусів Департаменту поліції та прикордонної охорони Марина Пилдма.

«Оскільки війна в Україні продовжується, люди, що отримали тимчасовий захист, можуть продовжити дозвіл на проживання. Для цього необхідно подати клопотання в середовищі самообслуговування Департаменту поліції та прикордонної охорони», – сказала вона.

Читати ще: Естонія затвердила новий пакет військової допомоги Україні

Зазначається, що терміни подачі заявки – за один-три місця до закінчення дії посвідки на проживання. Раніше, ніж за три місяці, подавати клопотання не можна.

Під час заповнення заявки необхідно вказати свій особистий код, дані посвідки на проживання та зареєстроване місце проживання в Естонії. В окремих випадках співробітники можуть зв’язуватися із біженцями особисто, щоб запросити додаткову інформацію чи попросити їх з’явитися у бюро.

Читати ще: Банк Естонії запустив в обіг монету євро, присвячену Україні

«Продовження посвідки на проживання в рамках тимчасового захисту для громадян України безкоштовно. При подачі клопотання необхідно зазначити, в якому бюро обслуговування ви хочете отримати свою нову карту посвідки на проживання. Якщо після подання клопотання ви зміните місце видачі документа, за це треба буде заплатити», – додала чиновниця.

Із 10 грудня можливість просити про продовження посвідки на проживання в рамках тимчасового захисту в Естонії з’явиться у 17 142 осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus