USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Українці за кордоном можуть залишитись без пенсій: як зберегти виплати

30 Серпня 2023 06:16
У разі неотримання призначеної пенсії протягом шести місяців підряд її виплата припиняється. Українці за кордоном можуть надіслати документи поштою для продовження виплат.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Щоб поновити пенсійну виплату, необхідно особисто звернутися до Пенсійного фонду із заявою та пред’явити документ, що посвідчує особу.

Разом з тим громадяни, які тимчасово проживають за кордоном та отримали там тимчасовий захист або статус біженця, мають можливість надіслати заяву про поновлення виплати пенсії із необхідними документами поштою на адресу територіального органу Пенсійного фонду України.

Необхідні документи

До заяви про поновлення пенсії додаються копії паспорту, документів про отримання тимчасового захисту або статусу біженця та про реєстрацію місяця тимчасового проживання / перебування особи за кордоном (з перекладом), обов’язково надається оригінал документа про посвідчення факту, що фізична особа є живою.

Крім того, копії зазначених документів мають бути засвідчені дипломатичним представництвом або консульською установою України або нотаріально.

Отримати поновлену пенсію можна на рахунок, відкритий в уповноваженому українському банку (якщо є такий) або у Польщі, міжнародним поштовим переказом. Для отримання поштового переказу необхідно надіслати до АТ «Укрпошта» заяву в паперовій або електронній формі.

Окрім цього, якщо з країною тимчасового перебування укладено договір (угоду) про пенсійне (соціальне) забезпечення, є можливість перевести виплату пенсії до цієї країни, звернувшись, зокрема, до Установи соціального страхування Польщі (ZUS).

Нагадаємо, Верховна Рада має намір ухвалити зміни щодо отримання пенсій за кордоном і нарахування стажу з часів СРСР.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
І Показати IP 30 Серпня 2023 08:15
І це все має робити пенсіонер з своєю пенсією у 80 доларів. Мабуть до консульства не хватить доїхати..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus