USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Українцям продавали підроблені парфуми під виглядом світових брендів

29 Червня 2023 07:42
В Україні викрили злочинну групу в Одеській області, яка займалася виробництвом підроблених парфумів та їх продажем під виглядом парфумерії відомих іноземних брендів. Організатору схеми вже повідомили про підозру.

Про це повідомляє Бюро економічної безпеки.

Слідством встановлено, що схему з виробництва парфумерії реалізовувала організована злочинна група, до складу якої входили уродженці Сирійської Арабської Республіки. Вони обладнали місце виробництва та залучили до роботи й громадян України. Кожному з членів угрупування було відведено певну роль у процесі виробництва, зберігання та продажу контрафакту. Реалізовували продукцію не лише на території Одеської області, а й по всій Україні. Підроблену парфумерію продавали оптовими партіями та у роздріб через інтернет-сайти, телеграм-канали та у торгових точках ринку «7 кілометр».

Нагадаємо, що детективи БЕБ провели 22 обшуки на виробництві, складах, точках реалізації та за місцями проживання причетних осіб. Було знайдено і вилучено понад 50 тисяч флаконів контрафактної парфумерії відомих світових брендів та обладнання, що забезпечувало масове виробництво: автоматизована установка для розливу та змішування рідин, друкарський верстат, ємності з відповідним концентратом та сировиною, поліграфія, пакувальна плівка, спреї, пляшки з безбарвного скла в асортименті, дозатори та інші товари для розливної парфумерії. Загальна вартість вилучених товарів становить понад 69 млн грн.

Наразі організатору злочинної групи повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 209 КК України (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) та ч. 3 ст. 229 КК України (незаконне використання знаків для товарів, що завдало матеріальної шкоди в особливо великому розмірі, вчинене організованою групою). Десятьом членам організованої групи повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 229 КК України (незаконне використання знаків для товарів, що завдало матеріальної шкоди в особливо великому розмірі, вчинене організованою групою).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Дикий Показати IP 29 Червня 2023 08:25
Мігранти не жили і не будуть жити за законом.
Радувець Ларіса Показати IP 29 Червня 2023 08:41
І що, штраф і вже завтра знову те саме тільки дорожче?! По законах воєнного часу розстрілювати, то можна потрохи лад в державі навести, але хто з нинішніх зможе прийняти рішення...
Здоровий глузд Показати IP 29 Червня 2023 20:41
Підробка бренду=підробка грошей. Подивіться в музеях якими 'інструментами' робили тортури фальшивомонетникам. У всі часи держава жорстко карала такого роду злочини. А тепер, чи станете ви купувати дорогі брендові парфуми, якщо не впевнені що вони оригінальні? В програшу і інвестори і покупці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus