USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Куди звертатись українцям, щоб залатали ями в дворі

18 Вересня 2020 18:25
Щоб про вашу проблему почули та в подальшому вирішили, необхідно відразу звертатися до керівника міста.

Як діяти у такому випадку і до кого конкретно звертатися, розповідають на ТСН.

В одній із соцмереж киянин Ростислав Терешко розмістив фото з дописом: «У дворі провалився асфальт, утворилася діра. Подав звернення на 1551. Які є варіанти подальших дій? Що робити?». Ситуація з ямами на прибудинкових доріжках, які ніхто не латає, не непоодинока.

Героїня Анна проживає в одному зі столичних будинків. Вона розповідає, що нещодавно в її дворі з’явилася величезна яма. Оминати її доводиться вже понад як місяць. Надії на швидкий ремонт вже немає.

Як з'ясували, така проблема не поодика. Ті, хто намагаються вплинути на ситуацію, звертаються до контактного центру на гарячу лінію. Проте зазвичай, у відповідь отримують: «Укладання та ремонту асфальтного покриття немає серед типового переліку послуг з утримання будинків та прибудинкових територій, які враховують в тарифі квартирної плани».

Директор центру «Інститут міста» Олександр Сергієнко говорить, що такі відповіді люди отримують неспроста. Нині існує проблема на законодавчому рівні. «Прибудинкова територія – це відповідальність керівної компанії, ЖЕКу. Але в переліку послуг, які він надає з утриманню цієї території, нема такого, щоб ремонтувати асфальт у випадку провалля. Тому тут законодавець цю ситуацію просто не передбачив», – пояснив фахівець.

Вплинути на ситуацію все ж можна. Аби про вашу проблему почули та в подальшому вирішили, необхідно відразу звертатися до керівника міста. Саме на його ім’я варто написати лист із проханням виправити ситуацію. «Перш за все, це об’єднує мешканців. Вони відчувають, що живуть в єдиному будинку, в єдиному просторі. Окремі звернення так не діють, як діють колективні», – наголосив Олександр Сергієнко.

Зі слів експерта, чим більше підписів, тим більша ймовірність позбутися ям. Якщо ви проживаєте, наприклад, у Києві, від міського очільника колективне звернення спрямують до районної адміністрації. Уже там мають знайти гроші на екстренний ремонт дороги. Їх виділять із резервоного фонду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Івін Показати IP 18 Вересня 2020 19:28
Брехня. Наскрізне подвір'я будинків Молоді, 1-3-3б- і т.п. - 3 роки поспіль по декілька разів на рік офіційно і колективно звертаємося до Луцької міської ради. Отримуємо лише офіційні відписки. Неофіційно сказали - у вас немає свого депутата. Тому ви нікому не цікаві і ніякого ремонту не буде. Так що - БРЕХНЯ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus