USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Україну накрило хмарою чадного газу

21 Жовтня 2019 12:32
Україна з самого ранку 21 жовтня накрита хмарою чадного газу. Рівень забруднення найвищий в Європі, на рівні з промислово забрудненими районами Китаю.

Про це у себе на сторінці розповів активіст Євген Сойкін, пише УНІАН.

«Я не знаю, чи проблема лише у спалюванні стерні і листя. Хіба південь і захід України їх не палять? Але там немає такої концентрації чадних газів. Яка ж насправді причина? Чи будуть офіційні заяви органів влади? Чим ми труїмося? Мова не йде про забруднення мікрочастинками/пилом. Мова йде про забруднення чадним газом, який не має кольору та запаху. Його поширення фіксується космічними супутниками», – зазначив він.

За його словами, карта поширення чадних газів не збігається з картою поширення туману, який сам по собі не становить небезпеки отруєння.

«Гіпотеза, що це палять стерню та листя руйнується фактом, що поширення чадного газу фактично зупиняється на межі Київської та Житомирської областей. Крім того, відсутність надмірного забруднення над Одесою та Львовом нівелює гіпотезу про те, що це може бути наслідок концентрації автомобілів. Схоже, є якісь інші серйозні джерела проблеми, які або поки не встановлено, або які замовчуються», – вважає активіст.
Як пише видання «Погляд», на думку фахівців, враховуючи той факт, що в Україні немає такої концентрації підприємств, як, для прикладу, у Китаї, причиною забруднення повітря може бути масове спалення листя.

«Вже тривалий час над Україною переважає антициклональний характер погоди, коли опади малоймовірні, вітер або слабкий, або взагалі штиль. На карті 1 чудово видно, що ми належимо сухій повітряній масі. Якщо брати до уваги сезон масового опадання листя, кількості викопаної сухої огудини на городах, підготовки городів та полів до зимового періоду, величезні масштаби паління, на печерному рівні – свідомість багатьох громадян, майже повна відсутність покарання за паління трави, бездіяльність відповідних структур у хоча б регулярних попередженнях та поясненнях, то картина виглядає сумною», – зазначила синоптик Наталка Діденко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Люди Показати IP 21 Жовтня 2019 12:38
А влады що? Менше людей менше витрати?????
123 Показати IP 21 Жовтня 2019 12:47
Можливо нас використовують, як піддослідних, для випробовувань якоїсь хімічної зброї! Чорнобиль пережили, різні аварії з вилиттям "хімії", як не в воду, то в землю, війною в кінці кінців (скільки наших воїнів гине вже в госпіталях), складається враження, що ціленаправно хтось зачищає територію ......
321 до 123 Показати IP 21 Жовтня 2019 15:09
це все кляті москалі димлять!
Анонім Показати IP 21 Жовтня 2019 13:17
Не знаю як Україну,а Луцьк зранку накрило смородом повністю і нам вішають на вуха,що все добре,а смердить дуже,який турист тобі приїде на цю вонь,а нам жити і дихати цим...
Та Показати IP 21 Жовтня 2019 15:25
хто вас використовує, як піддослідних, кому ви треба?! Ніхто не винен крім самих , бо рагулі без культури, свідомості і розуму. Он в суботу десь пообіді , на початку вулиці Янки Купали, рагулі з хати за адресою вул Янки Купали, 1, на загальній території підпалили сміття, яке вони самі туди ж регулярно і совають формуючи стихійне сміттєзвалище. Загорілось сміття, потім сухе бадилля, потім дві величезних гумоих старих шини, які тіж придурки туди й винесли. Чорнючий дим стояв в формі атомного гриба аж до неба. Його видно було скрізь, за два кроки звідти інфекційна лікарня і культосвітнє училище. І що, хтось викликав з інших рагулів-сусідів поліцію чи зателефонував в міську раду на гарячу лінію? Фіг там. Всі мовчки душились тим смердючим чорним димом. Шкода мене вдома не було, вже тільки ввчечері на відео "було задоволення" глянути((. Придурки , які підпалили, потім самі ж бігали і заливали водою та засипали піском, бо перес..али, що вогонь добереться до їх гаража. Погасили, а сморід стояв аж до ночі - ото вам і смог, бо вони ж отакі не одинокі в нашому славному місті та й по всій країні.
До речі до Та Показати IP 21 Жовтня 2019 17:11
сліди цього" захоплючого дійства" ще й досі у всій красі там. Якщо мотніторить екологічна інспекція чи муцніципали, то навідайтесь туди - Янки Купали, 1 територія біля ставочка - то побачите і сліди пожежі, і будівельне сміття, і шини, і інше сміття, яким завалили, хоча ще років три-чотири тому все було розчищено. Іоштрафуйте всіх "близживущих" - одних- за те що свинячать і не бояться, а інших, що тупо мовчать - типу по "моя хата з краю".
до речі до До речі Показати IP 21 Жовтня 2019 17:13
вибачайте за механічні помилки - в дорозі і з телефону не зручно писати, звичайно ж там слова "моніторить" і "муніципали", та суті це не міняє.
Лучанин Показати IP 23 Жовтня 2019 10:57
А чого листя та бадилля? В нас же нові економічні котельні тепер - на дровах! От і дихайте тепер..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus