USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Уряд має намір з 1 вересня закрити тисячі шкіл, – Констанкевич

19 Лютого 2020 12:03
Тисяча шкіл в Україні – під загрозою закриття. Уряд має намір змінити порядок надання освітньої субвенції для сільських шкіл і з 1 вересня цього року припинити фінансування тих закладів, де навчається 30 і менше дітей.

З трибуни Верховної Ради народний депутат від групи «За майбутнє» Ірина Констанкевич закликала уряд припинити дискримінацію сільських школярів, а депутатів – не допустити цієї ситуації:

«Що уряд за півроку зробив для 15 тисяч сільських школярів? Чи відкрита хоча б одна сільська школа? Чи відремонтована хоча б одна сільська дорога? Чи створені й належно профінансовані опорні навчальні заклади? Ні! Допоки для сільських шкіл не будуть проведені належні роботи, закривати їх категорично не можна!»

Міністерка освіти і науки Ганна Новосад таки почула нардепів-мажоритарників групи «За майбутнє», позицію яких у своєму виступі висловила Ірина Констанкевич. Керівниця урядового відомства запевнила, що поки порядок надання освітньої субвенції для сільських шкіл не змінюватимуть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Дід Панас Показати IP 19 Лютого 2020 12:34
І закриють, в воду не дивись. І ніц ви не зробите.
Луцьк Показати IP 19 Лютого 2020 13:20
Ще потрібно закрити всі лікарні, магазини і т. д. ... Лишити тільки автостанції, аеропорти та залізницю, щоб населення могло швидше звалити з цієї прекрасної країни, в якій всіма силами не дають виживати наші " надто розумні" законотворці! Тільки ж з кого вони будуть здирати податки у свої кишені, якщо населення виїде? Хто ще за копійки буде працювати на цій землі? Скільки можна перепродувати? Коли держава буде підтримувати свого виробника? Коли УКРАЇНЕЦЬ буде почуватись потрібним своїй державі ? Дійсно винищують всіма способами ........
Я Показати IP 19 Лютого 2020 13:20
Школа, де навчається 30 і менше учнів - це лише одна назва. Усі прекрасно знають, яке там навчання. Зате вчителів і обслуговуючого персоналу більше, аніж школярів. Діти заслуговують на нормальну освіту.
Lilia до Я Показати IP 19 Лютого 2020 22:10
А хто їх буде возити за 20 кілометрів по бруківці
Тетяна до Я Показати IP 21 Лютого 2020 18:50
Я колись працювала у школі де навчалось 30 дітей. І рівень навчання там був вищий, ніж у багатьох великих школах. Це залежить не від кількості учнів, а від ставлення людей до своїх обов"язків.
Анонім до Я Показати IP 21 Лютого 2020 19:59
А тридцять дітей - це не діти? Їм куди? Схаменіться.... І вчителі там дають гідну освіту, бо вони ВЧИТЕЛІ.... І, не важливо, скільки учнів у класі, вчитель працює на уроці 45 хвилин. А тепер скажіть, у яких дітей будуть кращі знання, здобуті на уроці, а не в репетиторів, де 5 учнів у класі, чи 30 учнів?
777 Показати IP 19 Лютого 2020 15:36
А туалеты в европе драить и утки выносить школа не нужна.....
Анонім Показати IP 19 Лютого 2020 15:37
За за "радянської окупації" в селах відкривали школи, бібліотеки, будинки культури. Тепер нам треба виправляти наслідки радянського минулого. Не хвилюйтесь, це частина декомунізації. Перетворюють країну на постачальника обслуговуючого персоналу.
АС до Анонім Показати IP 19 Лютого 2020 18:57
А зо в цьому поганого? Люди матимуть роботу , чому обслуговуючий персонал це щось принизливе?
Анонім до АС Показати IP 20 Лютого 2020 10:40
Принизливо те, що одна нація перетворюється на обслуговуючий персонал для інших націй. Обслуговування потреб українців, у себе вдома - це нормально. А ось те, що ми у світі потрібні лише для простих некваліфікованих робіт (це при нашій освіті, при тому, що у більшості є дипломи, при тому, що наші люди дуже здібні і талановиті) - це і є принизливо.
Дід Панас до Анонім Показати IP 19 Лютого 2020 19:13
Назад до холопства і панства
Єва. Показати IP 22 Лютого 2020 19:38
І. Я. Франко. "Грицева шкільна наука" А-ба-ба- га-ла-ма-га.
Бен Ладен Показати IP 23 Лютого 2020 22:31
Все правильно, треба закривати малокомплектні школи. Хто зараз залишається жити в селі? Як првести роботу в групі, диспут і т.д. А футбол у класі чи спортзмагання? А база?
Ірина до Бен Ладен Показати IP 22 Березня 2020 21:50
Так і хочеться сказати щось не дуже коректне! Повірте, вже дістали! І робота в групах є, і спортзала немає, але призові місця - 1 місце дівчата, теніс, хлопці - 2, з шашок - 2, 2 командне, це на тому тижні в Ківерцівській ОТГ ! І в класах, де 5 - 10 учнів краща якість знань, ніж там, де 30!!!! І комп'ютерний клас в нас є, внутрішні туалети, великі класи, магнітні дошки в усіх класах, сучасні меблі.Чого всім не хочеться, щоб село мало свою школу? В селі Звози 58 учнів, хочуть реорганізувати в початкову. ПРосимо Ірину Констанкевич втрутитися і спасти знову, як спасла в минулому році. Але, мабуть, вже пізно. В п'ятницю була сесія отг, де незаконно було прийняте рішення про реорганізацію школи. Хоча вже діє Закон про незакриття таких шкіл.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus