USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Уряд підтримає власників житла, які прихистили переселенців

20 Березня 2022 21:40
Кабінет Міністрів України розробить соціальний пакет для підтримки внутрішньо переміщених осіб, яким врегульовуються питання соціальних виплат, працевлаштування, а також розміщення осіб, які втратили або вимушено покинули своє житло.

Про це повідомила прес-служба уряду, пише УНІАН.

"Власники житла, які безкоштовно прихистили внутрішньо переміщених осіб отримають гарантовану державну підтримку в розмірі близько 450 грн на місяць за кожну прийняту особу, незалежно від віку, для компенсації витрат на комунальні послуги", – розказав міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Зокрема, люди, які мають житло та готові дати прихисток внутрішньо переміщеним особам, повинні повідомити місцеву владу про готовність прийняти у себе переселенців.

Читати ще: Уряд відшкодує комунальні витрати громадам, які прийматимуть переселенців

Для цього необхідно звернутися до органу місцевого самоврядування із заявою та надати необхідну інформацію. Також цю інформацію можна надати через веб-сайт Прихисток, а надалі це можна буде зробити й через застосунок "Дія".

"Річ у тім, що органи місцевого самоврядування почнуть формувати реєстр житлового фонду, доступного для розміщення. Це дозволить розмістити якомога більшу кількість людей. Що важливо, розселення у житлі буде відбуватись лише за згодою власників житла, які погодились надати прихисток", – пояснили в уряді.

Читати ще: Лучани, які прихистили переселенців, зможуть отримати компенсацію за компослуги, – мер

Щомісяця власники житла, які безкоштовно прийняли у своїх домівках переміщених осіб, будуть отримувати виплату з бюджету через органи місцевого самоврядування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus