USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Уряд розблокував виплати строковикам, Нацгвардії та ДПСУ

10 Серпня 2023 14:12
Кабінет міністрів на позачерговому засіданні 9 серпня ухвалив постанову щодо порядку виплат військовослужбовцям.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

За його словами, тепер курсанти, строковики, обмежено придатні, що виведені поза штат, інструктори навчальних центрів зможуть отримати відповідні доплати, гарантовані законом. Важливо, що виплати одразу прийдуть за червень та за липень.

Також повертаються бойві виплати для ДПСУ та Нацгвардії, тож в серпні вони отримають бойові доплати одразу за 2 місяці – червень та липень.

«Тобто закон був, виплати повинні були бути, але без відповідних розʼяснень Уряду він не міг запрацювати. Тепер нарешті все прийнято», – написав нардеп.

Закон про додаткові доплати військовослужбовцям був прийнятий в кінці червня цього року Верховною Радою.

На час дії воєнного стану розмір доплат становитиме від 30 тисяч до 100 тисяч гривень щомісяця для військовослужбовців, які виконують бойові (спеціальні) завдання. 20 100 гривень платитимуть військовим, які у зв’язку з пораненням визнані обмежено придатними та зараховані в розпорядження відповідного командира. Строковикам – 6000 гривень, а курсантам – 2350. Інструкторам у військових частинах платитимуть від 15 000 до 30 000 гривень.

Нагадаємо, з 1 лютого порядок виплат премій військовим було змінено. Новий порядок передбачав, що виплати залежать від районів перебування воїнів, складності та специфіки виконання ними бойових чи спеціальних завдань. А вже в червні в Україні затвердили нові правила виплат військовослужбовцям. Зокрема, підвищення виплат строковикам, курсантам та інструкторам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Олена Показати IP 5 Вересня 2023 18:44
Прикро, і не справедливо. Виплат за липень, серпень- дпсу в Чернігівській області станом на 5 вересня, не отримали , особливо коли хлопці стоять ближче до кордону ніж зсу. В той час штабні в місті зсу отримують доплати по 30000. Спокійно ходять на роботу, ночують вдома а теплих ліжках. В дпсу графік нелюдьський, вихідних майже немає. Якщо не хочете платити, то повинен бути графік сутки -троє як має бути по закону. Хату знімай за свої кошти, на позиції виїзд на власних авто, заправка за власний рахунок. А пишуть що все службове. Риба гниє з голови. Думай-те. Повне розчарування.
Петр Показати IP 12 Вересня 2023 10:28
Сегодня на 12 сентября 2023 года выплат ни за июнь ни за июль обещаной по закону тридцатки Нацгвардии в Черкасах которые выполняют специальные боевые задания небыло.
Петро. Показати IP 12 Вересня 2023 18:49
Скільки буде ця на.....вка,за 30 тисяч.Нацгвардія в Черкасвх.Однім дали сьгодні 30 тисяч а основній масі сказали вам не буде,хоч виконуємо день в день такі ж самі бойові розпорядження із зброєю в руках.Хтось наживаїться чи шо це таке?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus