USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

В Україні змінили виплати військовим: замість повернення 30 тис. грн будуть нові правила

28 Червня 2023 15:10
В Україні затвердили нові правила виплат військовослужбовцям. Зокрема, підвищуються виплати строковикам, курсантам та інструкторам. А ось додаткові 30 тис. грн для всіх захисників не повернуть.

Про це йдеться у законопроєкті № 9342, який було затверджено в другому читанні 28 червня. За проголосували 311 народних депутатів.Тепер документ має підписати спікер парламенту та президент України, повідомляє народний депутат Вячеслав Рубльов.

Тепер, згідно з законом:

– військовослужбовцям, які беруть безпосередню участь у бойових діях, буде виплачуватись щомісячна додаткова винагорода у розмірі від 30 000 до 100 000 гривень;

– військовослужбовцям, які у звʼязку із пораненням зараховані у розпорядження відповідного командира, – 20 100 гривень;

– строковикам – 6 000 гривень;

– курсантам – 2 350 гривень;

– інструкторам у військових частинах – від 15 000 до 30 000 гривень;

Усім військовослужбовцям під час дії воєнного стану надаватиметься частина щорічної відпустки обсягом 30 днів (зараз – 10 днів). Курсантам – канікулярна відпустка 10 днів зимова та 20 днів літня (зараз немає, у мирний час зимова – 15, літня – 30). Строковикам – 30 днів (зараз немає, в мирний час – 10 днів).

До участі в бойових діях не допускатимуться мобілізовані військовослужбовці, які не пройшли курс базової загальновійськової підготовки (не менше 1 місяця) або не мають бойового досвіду.

Також закон врегульовує порядок підтвердження факту участі у виконанні завдань територіальної оборони, у заходах, необхідних для забезпечення оборони України та визнання належності осіб, які загинули (померли) під час виконання таких завдань, до військових частин Сил територіальної оборони Збройних сил України або визнання таких осіб членами добровольчих формувань територіальних громад.

Для поранених, які визнані непридатними до військової служби та зараховані у розпорядження відповідних командирів, вводиться два місяці виплат за останньою посадою. З третього місяця до закінчення розпорядження вони отримуватимуть додаткову виплату 201 00 грн.

Важкопораненим на лікуванні, полоненим та зниклим безвісти щомісячну додаткову винагороду в 100 тис. грн. Померлим унаслідок поранення передбачено одноразову виплату в розмірі 100 тис. грн.

Деяким військовослужбовцям виплачуватимуть додаткову винагороду в 30-100 тис. грн, але не всім. Буде колишній розподіл пропорційно до часу виконання бойових завдань. Додаткових виплат тим, хто не перебуває у зоні бойових дій, законопроєкт не передбачає.

Крім того, проголосували за легалізацію авто з правим кермом у дорожньому русі військовими (за – 279 голосів). Тепер такі автомобілі військовослужбовці зможуть ставити на облік та користуватися.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну доплату в 30 тис. грн отримували захисники, що перебувають поряд з лінією фронту, на блокпостах або на бойовому чергуванні. Але у лютому 2023 список одержувачів урізали. Зокрема, цю суму перестали платити бійцям у тилу і тим, хто служить близько до передової, але не безпосередньо на нулі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Успішний випускник К Показати IP 28 Червня 2023 16:14
Все одно копійки в порівнянні з нашим офісом, де ми їздимо по каву на гіроскутерах
rrrr Показати IP 28 Червня 2023 16:29
А жирним котам і князькам в Раді теж перепаде певно під шумок???
Аут Показати IP 28 Червня 2023 16:53
Хуцпа від кагртавеньких, хуцпа.
Стефанія Показати IP 28 Червня 2023 18:00
Є люди, які зникли без вісти ще в березні минулого року. По факту - загинули, але тіло не ідентифіковано. Тепер їхнім родичам мають виплачувати по 100 тисяч щомісячно до встановлення факту загибелі військовослужбовця (ідентифікації тіла). Встановленню цього факту родичі будуть всяко опиратися, щоб не втратити такі величезні виплати. Тому по закінченні війни у нас будуть десятки тисяч "зниклих безвісти" і десятки тисяч "неідентікованих" тіл, на ідентифікацію яких родичі не здали генетичний матеріал. Ця норма - відвертий популізм депутатів і спроба 'зеконоимити" на виплатах за загибель військовослужбовця (15 млн.) Якщо є гроші - дайте тим, хто воює і чесно виплатіть родичам загиблих передбачені законом 15 мільйонів, а не робіть з людей манкуртів, підло ставлячи їх перед вибором - опізнати та поховати свого рідного по-людськи, чи отримувати 100 тисяч на місяць, поки держава не збанкрутує.
Індіго Показати IP 28 Червня 2023 23:52
Ремонтні групи жопи рвуть ( щоб наша техніка їздила танки і артилерія. Москалям тягла давати ( дають на першій лінії 30000 і все (((( і деталі купляй за свої гроші.. І все грошей не має то навіть немає що сім'ям відправляти ((( Командування нехтує здоров'ям і остальним на людей насрати
Солдат Показати IP 29 Червня 2023 13:00
Краще б прийняли про покарання офіцерського складу за сильні(ідіотські) втрати людей через дурні чи непродумані накази. Москалота потім викладає відео з про**бами наших командирів і втратами сильно дефіцитного ресурсу ЛЮДЕЙ, бо техніку пришлют за місяць два а людей в нас не добавляється і якість падає бо гребуть кого попало і немає $$$.
До солдата Показати IP 1 Липня 2023 13:01
Створили героїв -атошніків то тепер ними і захоплюйтесь
Тетяна Показати IP 20 Липня 2023 09:58
Спочатку говорили хто в зоні бойових дій нічого не зміниться, а по факту вишло 100000 грн майже ніхто не отримує , в основномк командири які себе проводять так як треба, хоча сидять в тилу......
Людмила Показати IP 30 Липня 2023 13:13
Як ви достали с*ки, на що жити сім'ям в яких діти на 20 тис !?!! Оренда житла підвищення тарифів на комуналку, на продукти, на паливо, на побутову хімію на все? Ви жирдяї , де ті міліарди які вам дає Європа, де все? Злодії, коли вас удавить уже?
Даніїл Показати IP 21 Серпня 2023 18:37
Козли ви,а не депутати!Звіздуйте в армію,на фронт і прочухайте на власній шкірі усе це лайно! Бажаю вам опинитися на місці звичайних людей!Підари
Юрій Показати IP 23 Листопада 2023 20:35
200 000... Товстопузів з мандатами спочатку не змогли вирішити питання та вести політичну діяльність щоб не допустити клятої війни !!! Тепер приймають закони як цю війну програти !!! На передову в окопи покидьків треба всіх до єдиного відправити !!! На тих умовах !!! І війна скінчиться за тиждень і цих конокрадів стане менше !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus