USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Уряд з квітня скоротить 19,3 тисячі вакантних штатних посад у держорганах

19 Березня 2024 06:48
Кабінет Міністрів ухвалив рішення з 1 квітня скоротити 19,3 тисячі вакантних штатних посад у системі державних органів.

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

«Вакантні посади за системою оплати праці, що діяла в 2023 році і раніше, мали важливу роль для міністерств. Адже коли в міністерствах була значна кількість вакансій, а фонд оплати праці рахувався за граничною чисельністю, це створювало передумови його економії та приводило до виплат більшої заробітної плати. Тому уряд виправив таку ситуацію», – сказав заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев

За його словами, Мінфін ініціював зміни підходів до умов оплати держслужбовців, адже розумів проблематику нерівних умов у цій системі.

Читати ще: Уряд ухвалив план для програми ЄС на 50 мільярдів євро для України: що передбачає

«Проаналізувавши стан оплати праці в державних органах, ми побачили, що у деяких органів стимулюючі надбавки були необмежених розмірів або окремим працівникам необґрунтовано встановлено занадто великі надбавки. Наприклад, в одному із структурних підрозділів ОДА у працівника відділу бухгалтерського обліку оклад становив 11 тис. гривень, а надбавка – 620%, заробітна плата цього працівника зростала автоматично у 6 разів», – прокоментував заступник міністра фінансів.

Тому уряд у 2024 році реалізував реформу оплати праці, запровадивши нову грейдову систему посадових окладів в органах державної влади.

Раніше Президент України Володимир Зеленський сказав, що у разі дефіциту коштів в Україні робитиметься все, щоб інфраструктура управління державою зменшилась.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 19 Березня 2024 08:03
Тобто оздоровчі та премії у розмірі 100% посадового окладу зникнуть? Чи лише зміниться кількість отримувачів?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus