USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Уряд збільшив кількість лікарень, в яких можуть проводити трансплантацію органів

16 Липня 2020 14:28
15 липня Кабмін оновив перелік медичних установ, які можуть проводити трансплантацію органів.

Про це повідомляє Gazeta.ua.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що до списку додали ще 12 лікарень.

За його словами, на засіданні уряду вирішили, що алогенну трансплантацію кісткового мозку вперше будуть фінансуватися з бюджету. Також з’явиться можливість отримання донорського матеріалу із Всесвітньої асоціації донорів кісткового мозку.

МОЗ має чітко розроблений план, який стосується питань трансплантації. Степанов запевняє, що в найближчі роки Україну хочуть вивести на рівень найрозвиненіших європейських країн.

«Це важливо, тому що це порятунок життів наших громадян. На сьогоднішній день вони змушені шукати лікування за кордоном. Держава фінансує ці питання. У цьому році виділено близько мільярда гривень, але все це лікування за кордоном, яке вимагає часу і має певні складності. Наші лікарі здатні робити трансплантацію органів, і вони це довели, вони досить професійні», – сказав міністр.

Він додав, що ввечері 15 липня в Києві провели три операції з трансплантації органів. Пересадку серця провів відомий кардіохірург Борис Тодуров, пересадку печінки і нирок виконали в Інституті хірургії та трансплантології імені Шалімова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus