USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Услід за Львовом: у низці міст України хочуть підвищити тариф на проїзд

24 Травня 2021 17:08
Українські міста одні за одним повідомляють про необхідність підняття вартості проїзду в громадському транспорті.

Днями заступник начальника КП «Київський метрополітен» Наталія Макогон в ефірі телеканалу «Київ» сказала, що подорожчання вартості проїзду в київському метро є неминучим, передає УНІАН.

Макогон зазначила, що на сьогодні столичне метро працює в збиток, а собівартість проїзду в «підземці» становить понад 20 гривень. Разом із тим вона зазначила, що остаточний тариф поки не затверджений, але він буде «компромісним».

Чиновниця додала, що метрополітен вже направив усі необхідні документи в профільний департамент з транспорту, тепер питання вартості проїзду будуть аналізувати економісти й фахівці управління цінової політики Київської міської державної адміністрації.

Як повідомляє Obozrevatel з посиланням на власні джерела в Київраді, проїзд у Київському метро може подорожчати до 12-15 гривень.

Відзначимо, що зараз разова поїздка в столичному метро обходиться в 8 гривень.

Нагадаємо, 13 травня трудові колективи транспортних комунальних підприємств «Київський метрополітен» і «Київпастранс» заявили про те, що просять столичну владу підвищити тариф на проїзд.

Вони також просили мера Віталія Кличка і депутатів Київради негайно вирішити питання й підтримати підприємства.

Одним із шляхів розв’язання проблеми транспортники бачать у збільшенні чинного тарифу на перевезення пасажирів.

У метрополітені зазначають, що на 2021 рік «економічно обґрунтованим» є тариф у розмірі 21,05 грн, у «Київпастрансі» – 25,18 грн для трамваїв, тролейбусів, автобусів і 78,9 грн – для міської електрички.

Інтернет-видання Полтавщина теж пише, що в міська рада опублікувала два проекти рішення, які стосуються підвищення вартості проїзду у громадському транспорті. Відповідно до них, виконком пропонує встановити ціну у 6 грн за квиток у тролейбусі та 8 грн — в автобусі.

Разом з проектами, виконком опублікував й аналізи їхнього регуляторного впливу.

Виконком зробив порівняння основних складових чинних та нових тарифів:

→ для автобусів:
→ для тролейбусів:
Упродовж наступного місяця Департамент економіки і інвестицій Полтавського міськвиконкому прийматиме письмові пропозиції та зауваження щодо запропонованих цін.

За підрахунками перевізників, економічно обґрунтованим є тариф у розмірі 7,4-13,9 грн в автобусах. При цьому, перший заступник міського голови Валерій Пархоменко у коментарі PTV заявляв, що влада орієнтуватиметься на ті розрахунки, які надало саме «ПЕАТ», адже «вони найменші». При цьому, щодо тролейбусів, комунальне підприємство вказує ціну близько 6 грн за проїзд.

Востаннє вартість проїзду у транспорті Полтави підвищували у травні 2019 року. Для автобусів встановили тариф у 5 грн, тролейбусів — 3 грн. Після цього до питання підвищення вартості проїзду поверталися у 2019 році — у контексті введення електронного квитка з диференційованим тарифом. За поясненнями тодішньої влади, депутати не були готові до збільшення тарифів, а тому і систему з валідаторами не впроваджували.

У Рівному ж завтра, 25 травня, відбудеться засідання виконавчого комітету міської ради. У порядку денному одинадцять питань.

Під час засідання планують встановити нові тарифи на проїзд у громадському транспорті, пише Rivne.media.

Згідно з проектом рішення, вартість проїзду у тролейбусах зросте з 4 до 6 гривень, а у маршрутках - з 6 до 8 гривень.

Востаннє тариф на проїзд у маршрутках Рівного підвищували у грудні 2018-го року. Проїзд у тролейбусах Рівного дорожчав у червні 2019-го року.

Раніше ми повідомляли, що у Львові підняли до 10 гривень вартість проїзду у громадському транспорті. До цього проїзд у міських автобусах, трамваях і тролейбусах складав 7 грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus