USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

В Ефіопії протестують через убивство співака, 166 осіб загинули

6 Липня 2020 18:33
В Ефіопії вже тиждень тривають протести, зумовлені вбивством співака Хачала Хундесу. За офіційними даними, внаслідок заворушень загинули 166 осіб, ще 167 отримали серйозні травми.

Про це пише ВВС.

Хундесу вбили тиждень тому, 29 червня, йому було 34 роки. Особа вбивці, а також мотиви для скоєння цього злочину залишаються невідомими. Незадовго до смерті, Хундесу заявляв, що йому погрожують смертю невідомі.

У своїх піснях він відстоював права оромо – найбільшої етнічної групи в Ефіопії. Його композиції стали гімном протестів 2018 року, результатом яких стало повалення влади колишнього прем’єр-міністра.

Протести розпочалися в регіоні Оромія, що на півдні Ефіопії, і потім поширилися всією країною. У них загинули щонайменше 166 людей – 145 цивільних і 11 правоохоронців, іще 10 – у столиці Аддис-Абебі. Також, як повідомляє поліція, 1084 особи арештували, водночас 167 – постраждали. Правоохоронці додали, що станом на зараз протести «повністю припинилися».

Прем’єр-міністр Абій Ахмед, який також належить до народності оромо, заявив, що ті, хто стоїть за смертю Хачалу, хочуть зірвати його програму реформ.

«У нас, як у народу, є два варіанти. Упасти в пастку, яку підготували для нас погані люди, або відхилитися від їхньої пастки і залишитися на шляху реформ. Вибір першого – це свідома допомога їм для нашої швидкої загибелі», – додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus