USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Іспанії археологи за допомогою дронів знайшли доісторичні наскельні малюнки, яким може бути сім тисяч років

7 Червня 2023 23:09
Іспанські археологи виявили доісторичні наскельні малюнки у важкодоступних печерах на сході країни за допомогою дронів. Їх створили близько 5000-7500 років тому.

Про це пише CNN із посиланням на науковий журнал Lucentum, передає Бабель.

Застосування дронів спростило огляд територій карʼєра в муніципалітеті Пенагула в Аліканте, до яких люди змогли б дістатися лише після створення складних підʼїзних маршрутів.

У цьому карʼєрі розташовані численні групи доісторичного мистецтва. Там є малюнки в різних стилях і з різних епох.
Дослідники запевняють, що ця знахідка є одною із найважливіших пам’яток неоліту, виявлених у регіоні Валенсії за останні десятиліття.
Читати ще: Археологи виявили у Перській затоці стародавнє місто, де видобували перли

До того ж, відкриття нових наскельних малюнків у таких важкодоступних печерах свідчить про те, що доісторична людина вміла робити складні засоби лазіння, можливо, за допомогою мотузок або дерев’яних риштувань. Тодішні люди йшли на ризик, аби дістатися печер, імовірно, для візуального контролю територій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus