USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

В Одесі спіймали агента ФСБ, який знімав на прихований відеореєстратор позиції Сил оборони

26 Листопада 2022 22:10
Служба безпеки України викрила ще одного ворожого поплічника, який збирав для ворога інформацію про розташування підрозділів Сил оборони на південному напрямку.

У результаті багатоетапної спецоперації в Одесі затримано агента спецслужб рф, інформують в СБУ.

Він приховано збирав інформацію про місця дислокації військ на території регіону. Насамперед його цікавили розвіддані щодо кількості особового складу та військової техніки, актуальні відомості щодо обороноздатності та бойової готовності військових об'єктів.

За даними слідства, зрадником виявився місцевий мешканець – активний прибічник «русского мира», але керувався він не лише ідеологічними мотивами. Зокрема зрадник розраховував отримати «посаду» в окупаційній адміністрації у разі, якщо окупанти захоплять регіон.

Затриманий виїжджав до різних районів Одеси та передмістя й оглядав місцевість. Для фіксації військових об’єктів він використовував прихований у салоні власного авто відеореєстратор. Зібрану інформацію зберігав на картці пам'яті, яку планував передати ворогу.

Читати ще: СБУ затримала у Києві російського агента, який прибув з Криму готувати диверсії

Утім співробітники СБУ своєчасно викрили злочинні наміри зрадника та затримали його на спробі передати розвіддані ворогу.
Під час обшуку в нього виявлено схований відеореєстратор та носії інформації із доказами протиправної діяльності.

Читати ще: СБУ затримала агента воєнної розвідки РФ, який наводив російські ракети на енергетичні об’єкти Вінничини

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України. Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Заходи із викриття проводили співробітники СБУ Одеської області за процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus